Donar U22 wint thriller in Leiden

Laatst geupdate: woensdag 05 oktober 2022

De mannen van Donar U22 reisden voor hun derde wedstrijd van het seizoen af naar Leiden. In de 5
Mei hal zorgen beide teams voor een echte Leiden – Donar wedstrijd: intens, spannend en fouten
werden even makkelijk met mooie acties afgewisseld.

Aan Donar zijde opende Sven van Mieghem de score met een sterke drive over de baseline. Na 5
minuten spelen is de stand 10-10 waarbij opvalt dat er door Donar vaak voor het driepuntsschot
gekozen wordt welke slecht valt. Een steal van Mats van der Werf op de middellijn zorgt voor een
score én een bonus vrije worp die benut wordt. Na het 1e kwart staat het 13-15.

Leiden start het 2e kwart scherper dan Donar en legt meer energie in de verdediging. Hierdoor loopt het, mede door slap verdedigen van Donar wat resulteert in het weggeven van een aantal makkelijke aanvallende rebounds voor Leiden, uit naar een ruststand van 32-29. Ook de start van het 3e kwart is voor de mannen uit de Sleutelstad: na 3 minuten staat het 43-36.

Coach Lechner grijpt in en spoort zijn mannen aan om de verdedigende druk op te voeren. Dit heeft
meteen effect doordat met name de guards Gimon Arkema en Saverio Lisci deze taak met verve
uitvoeren. Een sterke drive door het midden van Jelte Mast en twee driepunters van Gimon Arkema
en Saverio Lisci zorgen voor een 47-52 tussenstand. In het 4e kwart komt Donar na een zogeheten 4 point play van Délé Adetunji op 53-62. Wie gedacht had dat de winst daarmee binnen was kwam
bedrogen uit.

Leiden stroopt de mouwen nog maar eens op en komt met sterk aanvallend spel terug
tot 67-67. Met nog 3 seconden op de klok heeft Leiden zelfs de kans om de wedstrijd te winnen als
Kevin Jonathan 2 maal mag aanleggen vanaf de vrije worplijn. Beide pogingen worden gemist waarna
Sven van Mieghem met een sterke verdedigende rebound en snelle outlet Saverio Lisci vindt die
diens schot vanaf eigen helft op de ring uiteen ziet spatten.

We gaan verlengen! In de verlenging wordt er weinig gescoord en bepaalt Kevin Jonathan voor Leiden met 2 rake vrije worpen de stand op 71-71, we gaan naar een 2e verlenging. Ondanks dat het al een lange en intensieve wedstrijd is geweest, vliegen beide teams er in deze 2e verlenging vol in. Saverio Lisci schiet een driepunter raak: 71-74. Hierna wisselen beide teams de scores uit waarbij Donar steeds aan de goede kant van de score blijft. Het zijn met name Saverio Lisci en Jasper Puister die vanaf de vrije worp lijn zeer koel
blijven, daarbij ondersteund door Jelte Mast die er een belangrijke driepunter ingooit.

Eindstand: ZZ Leiden 88 - 90 Donar

Scores: Saverio Lisci 21 punten, Délé Adetunji 15 punten, Jelte Mast 13 punten, Mats van der Werf 12