Nieuws

Donar U22 verliest in Sporthallen Zuid

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Zonder captain Thomas van Dijk en de ook ervaren Kjeld Zuidema reisde Donar gisteravond af naar Amsterdam om in de Sporthallen Zuid aan te treden tegen het sterke team van Orange Lions Academy. De Lions hadden tot nu toe slechts twee wedstrijden gespeeld maar wel beide gewonnen.

Donar had geen sterke start, de Amsterdammers begonnen duidelijk met meer overtuiging aan de wedstrijd en stonden al snel met 7-1 voor. Daarna herpakte het team zich enigszins en wist zelfs de leiding te nemen, 9-10. Het zou de enige keer zijn dat de mannen van Pete Miller op voorsprong zouden staan. Vanaf 19-13 liepen de Orange Lions in het tweede kwart opeens uit naar een voorsprong van maar liefst zeventien punten, 30-13. U22 kwam duidelijk niet in haar ritme. Met een achterstand van dertien punten moest Donar na de pauze proberen de aansluiting weer te vinden. En dat lukte, vooral door toedoen van Sheyi Adetunji (zie afbeelding), door zijn snelheid naar de basket wist hij diverse scores te maken. Donar leverde een enorme krachtsinspanning en kwam terug tot 63-62, de wedstrijd was weer een game. Met vijf punten achterstand werd aan het laatste kwart begonnen. De Orange Lions liepen in het begin van dit kwart toch weer snel uit naar een flinke voorsprong van elf punten, 79-68 en dit keer hadden de spelers van U22 daar geen antwoord meer op. De Amsterdammers die vrijwel de gehele wedstrijd hadden voor gestaan, wisten de wedstrijd definitief in hun voordeel te beslissen. Eindstand 94-84. Donar raakt hierdoor de aansluiting met de top vier kwijt (zie afbeelding), maar kan zich volgende week in de thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers gaan revancheren.

Scores Donar: Sheyi Adetunji (35 punten, 8 rebounds, 7 assists), Mark Roorda (11 punten), Gijs Deekens (10 punten), Gimon Rutger Arkema (9 punten), Arman Khodadadzade (8 punten), Gijs Stams en Rico Walters (beide 5 punten) en Kylian Datema (2 punten).