Donar U21 walst over ZZ Leiden heen

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De eerste competitiewedstrijd voor Donar U21 in dit decennium was op papier meteen een zeer lastige. Nummer drie op de ranglijst ZZ Leiden kwam op bezoek. Hoofdcoach Pete Miller wist dat deze wedstrijd niet zo maar gewonnen zou zijn, aangezien ZZ Leiden de laatste weken zeer goed in vorm was. Maar vrijdagavond bleek in sporthal Vinkhuizen dat zijn team in zeer goede doen was en eigenlijk op het begin na, geen enkel probleem met Leiden had. Nadat Donar na het eerste kwart slechts een kleine voorsprong had, verpulverde het daarna het team uit Leiden.

Donar begon meteen zeer goed aan de wedstrijd. Het was Yoeri Hoexum die met een prima lay up de score opende. Al snel stond Donar op een 16-8 voorsprong, waaronder al vier rake driepunters. Toch kwam Leiden terug in de wedstrijd en beperkte het de stand na het eerste kwart tot slechts 24-21. Daarna kwam Leiden er aanvallend niet meer aan te pas, ondanks een prima spelende Lucas Kruithof die maar liefst de helft (28 punten) van de gehele Leiden productie op zijn rekening nam.  Donar dicteerde de wedstrijd vanaf het tweede kwart en liep steeds verder uit. Het publiek in Vinkhuizen zag fraaie scores, waaronder een spetterende dunk van Nesta Agasi, die helaas ook in het laatste kwart met 5 p’s vroegtijdig naar de kant moest. Maar eigenlijk liet Donar als team prima spel zien, Kjeld Zuidema had 12 rebounds, Yoeri Hoexum maar liefst 6 steals, Sheyi Adetunji had de meeste assists (7) en beste man aan Donar zijde was Jef de Vries met 24 punten, waaronder vier uit zes drietjes. Nadat Donar na het derde kwart een voorsprong had opgebouwd van maar liefst 22 punten geloofde Leiden het verder wel. Doordat ook de Donar bankspelers nog wel even zin hadden om iets te laten zien, werd Leiden uiteindelijk met een zeer grote nederlaag naar huis gestuurd. Eindstand 98-56. Donar heeft door deze overwinning goede zaken gedaan en meer afstand genomen van de nummers drie en vier op de ranglijst. Volgende week de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Harlemlakers uit Amsterdam.

Scores Donar: Jef de Vries (24 punten), Sheyi Adetunji (14 punten), Nesta Agasi (14 punten), Yoeri Hoexum (13 punten), Kjeld Zuidema (10 punten), Thomas van Dijk (8 punten), Mark Roorda (5 punten), Arman Khodadadzade (4 punten), Rico Walters en Gimon Rutger Arkema (beiden 3 punten).

Volgende wedstrijd:   Vrijdag 17 januari 2020, Calandhal 2, Amsterdam, 21.00 uur               Harlemlakers U21 – Donar Groningen U21