Nieuws 18 april 2017

Op de onderstaande afbeelding wordt het speelschema van de halve finale aangegeven. Tickets voor de thuiswedstrijden zijn te verkrijgen via deze link

Voor de uitwedstrijden in Den Bosch zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor Donar fans. Info en kaartverkoop gaat via SV Donar; binnenkort informatie via deze link

Donar ontmoet in de halve finale van de play-offs New Heroes Den Bosch. De Bosschenaren wonnen hun kwartfinale met 2-0 van Rotterdam en mogen nu in een best-of-seven serie tegen Donar gaan uitmaken wie zich voor de finale gaat plaatsen. 

Het lijkt wellicht niet zo, maar toch is het al zes jaar geleden dat Donar en Den Bosch tegenover elkaar stonden in de tweede ronde van de play-offs. Maar in die zes jaar speelden ‘we’ wel drie finales tegen de Brabantse opponent. De laatste keer dateert van twee seizoenen geleden toen Den Bosch tevens haar laatste kampioenschap vierde. Dat ging dus ten koste van Donar. In Den Bosch willen ze het roerige seizoen met glans afsluiten, want wat is er nou mooier dan tegen alle verwachtingen in kampioen worden? Aan het begin van dit seizoen stonden Donar en Den Bosch tegenover elkaar in de strijd om de Supercup en niets leek er toen op dat de Brabanders überhaupt de play-offs zouden halen. Het einde van basketbalsucces in Den Bosch leek nabij en het team mocht blij zijn dat ze nog in de Eredivisie speelden. Met het wegvallen van hoofdsponsor SPM kwam de naam SPM Shoeters te vervallen en ging de club verder onder de weinig originele naam: Shooters Den Bosch. Een faillissement was gelukkig afgewend. De selectie bestond nog wel uit oude bekenden zoals Kees Akerboom en Stefan Wessels, maar Amerikanen leken verleden tijd. In plaats daarvan was er speeltijd voor zestienjarige talenten. Ze kwamen van een koude kermis thuis die middag na de Supercup. Den Bosch was afgedroogd door een Donar dat op alle fronten sterker en effectiever was. Kenners voorspelden donkere wolken boven het nieuwe Eredivisie seizoen van Shooters Den Bosch. Play-offs? Laten we daar nu alsjeblieft niet aan denken. Het woord was overleven. Maar toen werd het oktober en was daar Bob van Oosterhout, eigenaar van sportmarketingbureau Triple Double. Hij gunde Den Bosch een ‘tweede leven’, nam de club over en daarmee leken de Brabanders gered. In november werd een nieuwe hoofdsponsor gevonden in de vorm van New Heroes. En die bedrijfsnaam was geknipt voor een basketbalnaam: New Heroes Den Bosch was geboren. In vertrouwd rood spelend zijn de Bosschenaren terug in de top van het Nederlandse basketbal. Dat doen ze met een team dat toch weer uit Amerikanen bestaat. Helaas voor de jonge talenten van de club betekent dat voor hen nog zelden speeltijd. (Over)winnen en succes boeken staat nu even bovenaan als doelstelling in het Brabantse en daar zijn ‘Yanks’ voor nodig.  

Maarten BouwknechtIk vertelde u al dat oude bekenden als Kees Akerboom, Stefan Wessels en bijvoorbeeld ook Marcel Aarts nog altijd onderdeel uitmaken van de Bossche gelederen. Wie zijn die Amerikanen dan? Wel, dat zijn er vier. Allereerst is daar rugnummer 0; de grote, niet altijd vriendelijke, reus Charles Mitchell. Een man die gemaakt is voor vechtbasketbal (lees: play-offbasketbal). Met zijn grote lijf is hij ijzersterk onder de borden en kan hij het zijn tegenstander heel lastig maken. En hij wordt alleen maar beter als je hem uitdaagt. Dus tip voor u vanavond: ga hem niet te veel uitjouwen. Dan is er de topscorer van het team: D.J. Balentine. Dat is zoals zijn naam vermoed geen man die plaatjes voor u zal draaien maar entertainen kan hij wel. Hij speelt voor het eerst overzee en kan aardig drietjes schieten. Een snelle guard die samen met oud-Donar speler en Most Improved Player of the Year Maarten Bouwknecht het Bossche aanvalsspel opzet. Die Bouwknecht zit trouwens in de vorm van zijn leven. Hij won naast bovengenoemde titel ook de prijs van MVP Under 23 year. Hij is gevaarlijk, ook tegen Donar! We zijn aangekomen bij Justin Watts. De shooting guard van New Heroes. Een speler die niet alleen qua uiterlijk op Kobe Bryant lijkt maar ook wat schottechniek betreft iets wegheeft van de Black Mamba. En ook zijn rugnummer is identiek aan het clubicoon van de L.A. Lakers: #24. Watts is een stille kracht in het team van coach Sander van der Holst die aan het eind van iedere game mooie stats laat noteren. En tot slot is er een Amerikaan die Donar vorig jaar nog tegenkwam in de finale van de play-offs. Toen droeg hij nog het tenue van Landstede Zwolle, nu is New Heroes zijn broodheer. Een goede vriend van Charles Mitchell en ook een lastige gast om als tegenstander te hebben. McWhorther is een pointguard en speelde tot januari nog bij Poitiers in de Franse tweede divisie. Tegen Rotterdam toonde hij nog allesbehalve een grote play-offvorm.  

Charles MitchellRotterdam werd redelijk moeiteloos aan de kant gezet door Den Bosch. De Brabanders lijken hun goede vorm op tijd te hebben ingezet voor dat ene doel: de landstitel. New Heroes Den Bosch zal echter alles op alles moeten gaan zetten om die finale van de play-offs te bereiken. Er moet minimaal vier keer van Donar gewonnen worden. Het lijkt een schier onmogelijke opdracht voor de ‘nieuwe helden’. Donar toont al het gehele seizoen een grootse vorm en is DE titelfavoriet in heel basketbalminnend Nederland. New Heroes Den Bosch zal de underdogrol graag aannemen. De druk ligt nu bij Donar. Zaterdag zien we welk team het best met haar rol omgaat tijdens de start van de tweede play-off ronde in de DBL.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS