Nieuws

Donar toont veerkracht en wint Supercup

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Veel toeschouwers zullen wel even met de ogen geknipperd hebben tijdens het eerste kwart. De stand na die periode was 20-32 en dat was Donar-onwaardig, hoewel daarbij aangetekend moet worden dat de driepunters aan Leidse zijde als rijpe appelen vielen, iets dat je normaal gesproken geen 40 minuten volhoudt. En dat bleek, want de Groningse defensie klopte daarna weer en de thuisploeg kon het kwart winnend afsluiten (16-12). Met die strakke verdediging wist Donar veel van het matige aanvalsspel goed te maken. Maar ook aan de kant van de gasten ging genoeg mis. Hoogstaand was de ontmoeting dan ook niet te noemen, maar de spanning vergoedde veel. Het slotkwart stond ook bol van spanning, tot de slotminuten waarin ZZ Leiden er geen bal meer in wist te krijgen en Donar juist vleugeltjes leek te krijgen. De beslissing kwam toen Arvin Slagter de matchwinnende driepunter erin gooide. Daarmee wint Donar voor de derde maal de Supercup en is de eerste prijs van het seizoen al weer binnen.

Statistieken vindt u hier  en FIBA Box Score GRO vs ZZL 06 oktober.