Nieuws

Donar speelt voorronde voor de FIBA Europe Cup

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar moet in een kwalificatietoernooi een plaats in de FIBA Europe Cup zien te veroveren. Dat is uitkomst van het gegeven dat maar liefst 33 clubs zich hebben aangemeld voor de FEC. Daar bovenop komen nog maximaal 14 afvallers uit de kwalificatie van de Basketball Champions League. Indien clubs (met een Opt-in voor de FEC) het hoofdtoernooi van de BCL halen, dan kunnen er eventueel extra plaatsen vrijvallen voor verliezend finalisten in de FEC kwalificatie. Deze maximaal 14 teams zijn automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de FEC.

Ook de 14 best presterende clubs van het afgelopen seizoen plaatsen zich direct voor het hoofdtoernooi, waaronder Heroes Den Bosch. De overgebleven 19 teams strijden in de kwalificatie dus om de resterende minimaal vier (4) plaatsen.

Omdat Donar in pot 1 (P1) is geplaatst voor de loting hoeft de ploeg van Matthew Otten alleen de halve finale en finale van het kwalificatietoernooi te spelen.

Het kwalificatietoernooi wordt gespeeld op 27 en 28 september, alsmede 1 oktober 2021. De locatie wordt later bepaald.

Het schema van de kwalificatie ziet er als volgt uit:

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren