Nieuws

Donar speelt kwalificatieronde voor Champions League

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De Basketball Champions League deelname is een van de doelen die Donar zich heeft gesteld voor het komende seizoen. Om de groepsfase te bereiken moeten de Groningers twee kwalificatierondes spelen.

Het totale deelnemersveld van 32 teams bestaat uit 28 direct geplaatste teams en vier teams die uit de kwalificatierondes komen. In totaal zullen 16 ploegen in twee rondes uitmaken welke vier in het regular season zullen instromen.

Onder de 16 deelnemers zitten wat oude bekenden, zoals Belfius Mons-Hainaut, Keravnos, Bakken Bears en U-BT Cluj-Napoca. De loting voor zowel het reguliere seizoen als de voorrondes vindt plaats op 15 juli om 11.00 uur. Deze loting zal live te volgen zijn.

De eerste kwalificatieronde zal worden gespeeld op 15 en 18 september. De tweede ronde zal plaatsvinden op 22 en 25 september. Mocht Donar zich plaatsen voor het reguliere seizoen dan kunt u alvast 13 oktober als eerste speeldag noteren.

Voor het complete persbericht van de Basketball Champions League klikt u hier.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren