Nieuws

Donar sluit voorbereiding af met overwinning op Hagen

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het laatste duel in de voorbereidingsperiode tegen Phoenix Hagen resulteerde in een ruimte overwinning voor Donar: 85-60.

De Pro A ploeg uit Hagen is niet meer de topploeg uit de top van Duitsland die het ooit was. Toch wist de ploeg zeker in de beginfase behoorlijk weerwerk te bieden. Na een 4-10 voorsprong, vooral te wijten aan slordig spel van Donar, namen de mannen van coach Braal het roer over.

Na het eerste kwart stond het 18-13 en in het vervolg kon Donar meer indruk maken. Zonder de spelverdelers Leon Williams en Carrington Love (beide nog steeds geblesseerd) moest Shane Hammink weer de honneurs waarnemen en hij deed dat weer prima.

Het team speelde weer als team en zette de gasten verder op achterstand (48-36). Dankzij de goede Donar-defensie kostte het Hagen veel moeite om tot scoren te komen en kon Donar af en toe doorkomen met een fast break. Het derde kwart was Matt Williams hot en produceerde de ene driepunter na de andere. Helaas moest ook Shane Hammink het veld verlaten met een voetblessure en dat deed wel wat afbreuk aan het spel, maar niettemin wisten de Groningers ook het laatste kwart te winnen en moesten de moegestreden gasten buigen.

Scores: Matt Williams 20, Shane Hammink 17. Rebounds: Matt McCarthy 10, Jason Dourisseau 8.

Aanstaande dinsdag moet de ploeg aantreden in Lissabon tegen Benfica. De wedstrijd begint al vroeg (18:30 nl tijd) en is via de gebruikelijke kanalen te volgen.

Foto’s: Fotoclick fotografie.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren