Nieuws

Donar plaatst zich met sweep voor de finale

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar startte met Grant Sitton in plaats van Rienk Mast, omdat die laatste natuurlijk wat later aanwezig was in verband met zijn examens. Aan Leidse kant ontbrak Mohammed Kherrazi wegens een schorsing. Vertrouwd beeld: Leiden begint sterk aan de wedstrijd, met veel energie, maar niet altijd even trefzeker. Tussenstand halverwege 12-6.

Donar leek er in het tweede kwart niet zenuwachtig van te worden dat Leiden steeds op voorsprong bleef, vooral door toedoen van Maurice Watson. Lange tijd bleef het verschil rond de 6 punten schommelen (met een uitschieter naar 9) en beide teams hadden moeite om tot scoren te komen dankzij sterk defensief werk. Donar kwam een paar keer door met goede inside aanvallen en wist het verschil te reduceren tot 33-32 bij rust.

Direct na de thee plaatste Donar een kleine run waardoor het met 6 voor komt. Dat werd later zelfs 11, omdat ZZ alleen nog uit de break kon scoren maar het verder tegen de stugge Groningse verdediging moest afleggen.

In het slotkwart was het kaarsje bij ZZ Leiden duidelijk opgebrand. De energie was bij de meeste spelers óp en Donar kon uitlopen naar een enorme overwinning (63-93).

Daarmee wint Donar de halve finaleserie met 0-3 en plaatst zich als eerste voor de finale tegen Landstede basketbal óf Hew Heroes basketbal.

De eerste ontmoeting in MartiniPlaza zal zijn op 23 mei. De kaartverkoop is inmiddels gestart!

Meer lezen? Dat kan hier. Statistieken kunt u hier vinden.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren