Nieuws 20 juli 2017

De 24 jarige power forward Evan Bruinsma heeft een contract getekend voor één seizoen en daarmee is het team van Donar voor het nieuwe basketbalseizoen compleet.

De Amerikaan, neef van Sid Bruinsma (oud speler van onder andere Leiden en Haaksbergen), speelde het afgelopen seizoen in Bulgarije bij Rilski Sportist Samokov. 

Daar had hij uitstekende statistieken met 16 punten en 8.2 rebounds per wedstrijd. 

Evan speelde tot en met 2014 in de NCAA voor Detroit Mercy en begon daarna aan zijn carrière in Europa. Daar speelde hij in Luxemburg, Tsjechië en Bulgarije. Evan heeft ervaring in de Champions League en de FIBA Europe Cup met prima statistieken. 

Bestuurslid Technische Zaken Martin de Vries: “We waren al een poos bezig met Evan omdat hij voor ons de favoriete kandidaat was. We zijn erg blij met het feit dat hij nu voor Donar gaat spelen. Het is een echte stretch 4 speler. Hij kan goed inside spelen maar heeft ook een prima 3-puntschot. Daarnaast is hij een uitstekende rebounder en passer. Met de komst van Evan zijn we nu compleet en kunnen we op alle fronten mee strijden". 

Met de komst van Evan Bruinsma is het team van Donar compleet:

Daan Maring, Tim Hoeve, Sjoerd Koopmans, Arvin Slagter, Aron Royé, Brandyn Curry, Thomas Koenis, Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Drago Pasalic , Stephen Domingo en Evan Bruinsma. 

Coach: Erik Braal, assistent coach: Meindert van Veen. 

Donar begint de oefencampagne voor het nieuwe seizoen op 2 september in sporthal De Mencke in Uithuizen. De kwalificatiewedstrijden voor de Champions League beginnen voor Donar met een thuiswedstrijd tegen Vytautas uit Litouwen op dinsdag 19 september. 

Evan Bruinsma

Lengte: 2.02 meter

Gewicht: 97 kilo

geboortedatum: 9 september 1992

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS