Nieuws

Donar DTL wint HNBT

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Na vier winstwedstrijden op het Holland Nordic Basketball Tournament stond Donar DTL in de finale tegen het Nederlands Team U20.

In de voorafgaande wedstrijden had Donar het beeld bevestigd dat het in het afgelopen seizoen enorm gegroeid was als team. De eerste wedstrijden werden gespeeld zonder Rienk Mast en Tim Hoeve, terwijl Jeffrey Sedoc, Tiemen Tijs ten Have en Jim Cremer al ontbraken wegens blessures. Het deerde de mannen van Pete Miller, Michel Houttuin en Stijn Lechner niet.

In de aanloop naar de Final Four halve finale was het HNBT een ideale voorbereiding: vijf wedstrijden in drie dagen, waarbij je dus je hele team nodig hebt om gezond aan de eindstreep te komen.

De tegenstander in de finale was niet het allersterkste Nederlands Team. De teambegeleiding benutte het HNBT vooral om de spelers die tegen de uiteindelijke selectie aanzitten speeltijd te geven. Op deze manier kregen de coaches veel inzicht in de sterke en zwakke punten in het spel van Nederland. Bovendien paste dit toernooi uitstekend in de voorbereiding van Nederland op het komende EK in Portugal deze zomer.

De finale was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste drie kwarten domineerde Nederland. Het publiek – ondanks het mooie weer wisten de liefhebbers de weg naar Vinkhuizen te vinden – werd er stil van, zó kansloos oogde het vertoonde spel van Donar. Maar wonderen bestaan, zo blijkt. In het slotkwart ging de knop om en stond de Donar-defensie ineens als een huis. Slechts vier puntjes wist het Nederlands team nog te produceren, tegen 27 van Donar.

Zo schreef Donar met 77-72 onder groot enthousiasme voor het eerst in de 24-jarige geschiedenis van het toernooi het HNBT op z’n naam. Op naar de Final Four!

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren