Nieuws

Donar DTL U21 greep naast landstitel

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Afgelopen zondag 19 mei ’19 verloor het DTL U21 van Donar de strijd om het kampioenschap van Apollo Amsterdam. In deze finale in het Landstede sportcentrum waren de Amsterdammers de sterkere partij. Een fantastisch seizoen voor de talenten van Donar werd zo op een teleurstellende manier afgesloten. In de reguliere competitie bijna alles gewonnen, waarvan ook 2x van Apollo. Maar dan in die ene, allesbeslissende finale pakte het verkeerd uit.

Donar was in het eerste deel nog de bovenliggende partij. De ploeg van coach Pete Miller, die als eerste eindigde in de reguliere competitie, hield het grootste deel van de eerste helft het voortouw tegen de nummer twee van de ranglijst. Donar speelde sterk in het 1e kwart. Er werden wel wat foutjes gemaakt door de zenuwen, toch liep Donar via fraaie scores van Rienk Mast, Tim Hoeve, een fijne backdoor van Jef de Vries en een 3-punter uit naar 12 – 8 en men ging met 5 punten aan de leiding dit 1e kwart.

Na het eerste kwart stond het 23 – 19 voor de Groningers.

Even hield Donar het goede spel nog vast, met een drive van Tim Hoeve, scores van Jef en tweemaal van Sheyi Adetunj. Echter, er kwam al een kleine kentering. Donar leed ook veel balverlies, in totaal 16x in het 1e deel. Apollo schakelde een tandje bij, en met aanvallende dreiging en sterk in de aanvallende rebound, door Kenyuoe Ondaan en Malevy Leons sloop men terug tot 31 – 31. Donar kon nog net gaan rusten met drie punten voorsprong. Een driepunter van Tim Hoeve, een stop via Thomas van Dijk en een goede uitgespeelde 2 – 1 met klein verschil naar de kleedkamer.

Halverwege was de stand 38 – 35 in het voordeel van Donar.

Na rust kwam de ommekeer. Nu liepen de Amsterdammers, uit op de Groningers. Eigenlijk was Apollo de hele 2e helft veel feller. De Amsterdammers waren op oorlogspad. En de 3 punten voorsprong verdween in korte tijd. Donar legde het af op transition basketball en vooral in de rebound was Apollo een stuk sterker. Apollo voerde de druk op in de verdediging. Scoren werd lastiger voor Donar.

Het derde kwart eindigde in 53 – 58. En ook in het 4e kwart kon Donar de battles onder het bord niet meer winnen van de Amsterdammers. Er waren te vaak situaties onder het bord, dat er wel een bal gemist werd. Maar de second chance points waren steeds voor de Amsterdammers. In de aanval gaf Yoeri Hoexum nog wel even vol gas. Hij scoorde in het laatste kwart een aantal keer achter elkaar en bracht Donar op 60 – 64.

Daarna liepen de Amsterdammers uit naar 60 – 70. Uiteindelijk werd Apollo Amsterdam de winnaar van deze Final Four.

Einduitslag: 66 – 80

Hoewel Donar een fantastisch seizoen achter de rug heeft, was dit toch wel een grote teleurstelling voor iedereen die bij het team betrokken is.
Apollo Amsterdam, gefeliciteerd met dit behaalde kampioenschap.  Team en coaches mochten nog wel de medaille voor de 2e plaats in ontvangst nemen, maar dit was slechts een pleister op de wond.

Scores: Rienk Mast 15p en 20 rebounds, Jef de Vries 14, Yoeri Hoexum 12, en Tim Hoeve 10.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren