Nieuws

Donar boekt ruime overwinning op Apollo

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

De eerste competitiewedstrijd van Donar werd afgewerkt tegen Apollo Amsterdam, dat er al een ontmoeting op had zitten. Beide teams waren incompleet: bij Apollo ontbraken enkele spelers en bij Donar bleef Leon Williams aan de kant.

Na een aarzelend begin nam de thuisploeg snel afstand, vooral dankzij enkele driepunters. Donar kon dit goede begin echter geen vervolg geven, vooral omdat het verdedigend wat steekjes liet vallen. Daardoor kende het tweede kwart een 27-23 score en daar was coach Braal niet erg tevreden over.

Het team pakte de verbetermogelijkheden serieus op en bleef scoren, terwijl de Amsterdamse productie opdroogde. Bij afwezigheid van Leon nam Shane de point vaak over en hij deed dat wederom uitstekend. Ook Donte Thomas, Carrington Love en Matt Williams deelden vooral in de productie. Youri Hoexum had de eer het honderdste punt aan te tekenen en daarmee waren de punten in de tas.

Vooraf werd oud-verzorger Luc Mulder in het zonnetje gezet en uitgebreid bedankt voor zijn 12 jarige bijdrage. Hij werd benoemd tot Lid van Verdienste en nam naast aandenkens een staande ovatie in ontvangst.

Aanstaande zaterdag is alweer de volgende thuiswedstrijd, dan tegen Heroes Den Bosch. Kaarten bestelt u hier.

Voor statistieken kunt u hier terecht en voor een verslag bijvoorbeeld hier.

Donar TV sprak met enkele betrokkenen.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren