Nieuws

Donar bereikt finale Basketball Cup na prachtige wedstrijd

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het Donar publiek was de grote winnaar na een zinderende halve finale wedstrijd in de Basketball Cup. In een wedstrijd met een echte play-offs sfeer was het drie kwarten lang gissen wie zich zou plaatsen voor de finale op 29 maart.  Uiteindelijk was het Donar dat in het laatste kwart genadeloos toesloeg.

In de eerste drie kwarten nam Donar drie keer een zeer ruime voorsprong, echter Zwolle haakte even zovele keren weer aan, vooral dankzij grote plaaggeest Noah Dahlman (30 punten) die in zijn ééntje verantwoordelijk was voor bijna de helft van de Zwolle productie. Bij Donar waren het de eerste helft vooral Donte Thomas en Shane Hammink die Donar bij de hand namen. Halverwege de wedstrijd had Donar de gewenste voorsprong bereikt 43-37.

Het laatste kwart begon Donar met een voorsprong van vijf punten. Aangezien Landstede Hammers in Zwolle met vijf punten verschil had gewonnen, zou het laatste kwart dus de beslissing gaan brengen in deze uiterst spannende wedstrijd. Acht rake Donar driepunters waren echter te veel van het goede voor de Zwollenaren. Vernon Taylor was on fire en gooide vier keer raak van grote afstand. Drew Smith liet zich ook gelden met drie raken pogingen en uiteindelijk Carrington Love ook nog ééntje. Alles lukte opeens bij Donar waardoor het verschil in score toch nog groot werd en de fans enthousiast konden applaudisseren. Het laatste kwart ging met 35-16 naar Donar waardoor er een 93-69 eindstand op het scorebord kwam. Donar moet nu afwachten wie de tegenstander zal gaan worden in de finale die in Martiniplaza gespeeld zal gaan worden. De tegenstander zal komen uit de dubbele confrontatie tussen Den Helder Suns – Aris Leeuwarden.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. Alle statistieken kunt u hier bekijken. Zoals altijd was er weer een persconferentie. En uiteraard leuke interviews op Donar TV !

Komende zaterdag wacht Donar al weer een zware beproeving, in Martiniplaza komt Heroes Den Bosch op bezoek. De vijfde wedstrijd in tien dagen. Het Donar team kan uw steun ook daarbij uiteraard weer goed gebruiken. Tickets voor de wedstrijd kunt u hier verkrijgen. Hopelijk wordt het weer zo’n fijne wedstrijd als deze halve finale.

Volgende wedstrijd:   Zaterdag 15 februari 2020, Martiniplaza, 19.30 uur               Donar Groningen – Heroes Den Bosch