Nieuws 25 augustus 2017

Eindelijk, na maanden wachten begint voor Donar het nieuwe basketbalseizoen. Op 19 en 21 september moet Donar klaar zijn voor de kwalificatiewedstrijden voor de Basketball Champions League. Een goede voorbereiding is noodzakelijk en daarom speelt Donar driemaal, in de provincie, een oefenwedstrijd tegen een Nederlandse eredivisieclub.

De kersvers landskampioen en bekerwinnaar trapt het nieuwe seizoen af tegen de buurman uit Leeuwarden. De Friezen zijn uit hun as herrezen en mogen zich ook dit jaar eredivisionist noemen. Het kostte een hoop bloed, zweet en tranen maar ook dit seizoen staat de basketbalderby van het Noorden op het programma. De selectie van Aris is grondig gerenoveerd en men hoopt in Leeuwarden de juiste mix van spelers te hebben gevonden. Gebleven zijn de Canadese tank Meshack Lufile en pointguard Leroy Peterson. Bekendste nieuwelingen aan Friese zijde zijn Stefan Mladenovic die vorig jaar nog speler van Donar was en Valentijn Lietmeijer die Den Bosch verliet voor speeltijd in Leeuwarden. Lietmeijer keert in Uithuizen terug op zijn geboortegrond. Opnieuw trok Aris ook weer een aantal buitenlandse krachten aan die graag hun sporen in Europa willen verdienen en waait er met Tony van den Bosch als nieuwe hoofdcoach een frisse wind in Kalverdijkje. Tip: let u even op Earl Brown. Deze forward brengt de nodige ervaring met zich mee en staat bekend om zijn scoringsdrift.

Kaarten te koop via:
– Expert Jansen in Uithuizen
– Sporthuis Winsum
– Reserveren via donar.demencke@gmail.com

Met Rotterdam als tegenstander treft Donar een club die de komende jaren de stap wil zetten richting Nederlandse (sub)top. Qua selectie heeft het team, dat gecoacht word door Armand Salomon, een aantal ervaren mannen van forse lengte aangetrokken. Chris Commons en Travis George zijn twee beren van kerels die het nodige krachtwerk onder de borden moeten verrichten. Beide dertigers zullen de selectie tevens van de nodige ervaring voorzien. Ook werd center Jeroen de Baat teruggehaald. De opvallendste nieuweling is de Belgische belofte Ordane Kanda. Hij kan de verrassing van het seizoen worden en wordt gehuurd van Antwerp Giants. De 20-jarige pointguard  wordt in België gezien als belofte van de toekomst. Een bekende naam zien we in de vorm van Ties Theeuwkens die al heel wat jaren zijn geld verdient in Rotterdam.  

Kaarten reserveren via bvaquila@gmail.com

Donar sluit het drietal oefenwedstrijden af tegen de ploeg die na een aantal jaar van afwezigheid weer terug is in de Dutch Basketball League. Den Helder Suns heeft grootse plannen en wil niet voor spek en bonen mee gaan spelen. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt in de Marinestad om de komende jaren stabiel eredivisiebasketbal te spelen. Dit seizoen gaat de Helderse club dat doen met coach Peter van Noord en hij heeft de beschikking over twee Amerikanen, een Luxemburger, een zeer ervaren guard en een blik vol jonge talenten die staan te trappelen om hun debuut op het hoogste niveau te maken. Het terughalen van Tjoe de Paula is de opvallendste transfer. Tjoe werd bij Donar op handen gedragen en nam op grootse wijze afscheid door op zijn oude dag alle prijzen te pakken die er maar te winnen vielen. Hij is het basketballen nog lang niet zat en is dit seizoen te bewonderen in de stad waar hij ooit debuteerde: Den Helder.

Kaarten te koop via:
– Sportcentrum Leek
– MItra Drankenspeciaalzaak Nienhuis in Leek
www.vanplan.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS