Competitie jeugdteams Donar weer begonnen

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Afgelopen weekend gingen de competities voor de jeugd U18 en DTL weer van start.

Het DTL team van Pete Miller verloor de eerste competitiewedstrijd in Zwolle tegen Landstede Hammers. In de voorbereiding werd nog met meer dan dertig punten verschil verloren, nu was de eindstand 80-71 in het voordeel van de Zwollenaren. Ondanks dat het schot niet echt wilde vallen in de eerste twee kwarten en Donar ook maar liefst elf vrije worpen niet wist te benutten was de ruststand toch in het voordeel van de Groningers, 33-35. De tweede helft kwam U22 net te kort tegen de Zwollenaren. Donar had te veel turnovers en de Zwollenaren schoten de ene na de andere driepunter raak. In totaal maar liefst veertien, waarvan alleen al Jerom Oude Aarninkhof er zeven raak schoot. Bij Donar had Sheyi Adetunji de hele wedstrijd het vizier op scherp staan en speelde een uitstekende wedstrijd (31 punten). Ondanks de nederlaag was Pete toch tevreden en trots op zijn team, er was heel hard gewerkt en hij is ervan overtuigd dat er progressie gemaakt zal worden.

Het team U18 is erg goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Uit tegen BC Apollo Amsterdam werd een zeer knappe overwinning behaald, 65-86. Via zeer goed basketbal stond het in no time al 0-10 en Donar kende zo een vliegende start. Daarna kamen de Amsterdammers terug en stond het na het eerste kwart 16-20. Aan het eind van het tweede kwart kende Donar een 6-25 run en halverwege de wedstrijd was er zodoende een flink gat geslagen, 25-46. Na de pauze werd deze voorsprong goed geconsolideerd en kwam het team van Stijn Lechner en Yannick Koerts niet meer in de problemen. Al met al een hele goede teamprestatie waarbij elke speler zijn steentje heeft bijgedragen, goed voor het vertrouwen. Topscorers bij Donar waren Jelte Mast (24 punten) en Kylian Datema (15 punten). Ook Délé Adetunji (11 punten) en Olivier Sipkens (10 punten) haalden de dubbele cijfers.