Nieuws 14 september 2017

De gang van zaken met betrekking tot de kwalificatie voor de Basketball Champions League (BCL) en een eventueel vervolg in de FIBA Europe Cup (FEC) is een beetje ondoorzichtig. Met de eerste Qualification Round (QR) op het punt van beginnen is het dus goed om enige klaarheid te brengen.

Om de groepsfase van de BCL te halen, moet Donar drie voorrondes (QR) overleven. Normaal gesproken gaat de verliezer van elke QR naar de FEC. In onze QR-wedstrijden is dat iets anders, omdat zowel Vytautas als Estudiantes hebben gekozen voor een opt out, oftewel: ze gaan niet naar de Europe Cup als ze verliezen. Voor hen is het Basketball Champions League of niets.

Daarom heeft de FIBA voor onze QR-wedstrijden twee plaatsen gereserveerd in de FIBA Europe Cup in plaats van drie, namelijk alleen voor Donar en voor Bakken Bears. Mocht Donar of Bakken Bears de BCL halen, dan wordt de vrijgekomen plaats in de FEC toegekend aan een team dat nu met kwalificatie voor de FEC bezig gaat, maar dat dan net gemist zou hebben. Het team dat er van ons beide als eerste uit ligt komt op plaats 4 in poule B. Het team dat er als tweede uitvliegt komt op plaats 2 in poule A van de FEC.

Dat betekent samengevat het volgende:

  • Als Donar verliest in QR1 van Vytautas: naar FEC poule B plaats 4
  • Als Donar verliest in QR2 van Bakken Bears: naar FEC poule B plaats 4
  • Als Donar verliest in QR3 van Estudiantes: naar FEC poule A plaats 2
  • Als Donar ook QR3 wint: naar BCL, groep C plaats 3

Het is dus van groot belang dat Donar vanaf het eerste moment vol gas geeft om de kans op plaatsing in de BCL zo groot mogelijk te krijgen. U kunt daar ook een belangrijke rol in spelen door uw team te komen ondersteunen! Bestel uw kaarten via https://www.donar.nl/kaarten.

Zie voor het overzicht van de groepen onderstaande illustraties.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS