Nieuws 5 oktober 2018

We staan aan de vooravond van een nieuw seizoen in de Dutch Basketballeague. Een seizoen waarin we hopen en verwachten weer mee te kunnen strijden om de drie hoofdprijzen: het landskampioenschap, de NBB-Beker en natuurlijk de Supercup. Die laatste ging vorig seizoen helaas aan onze neus voorbij, maar zaterdag kunnen én willen we dat natuurlijk rechtzetten. De kraker tegen Zorg en Zekerheid Leiden begint om 19.30 uur en er zijn nog kaartjes!

We gaan een interessant seizoen tegemoet. Er zit nieuw leven en nieuw elan in het basketbal in Nederland. Dat geldt voor de diverse nationale teams, voor het vrouwenbasketbal  (onze zusters van de Martini Sparks uit Haren zijn goed bezig!) en natuurlijk ook voor de DBL. De andere teams hebben zich duidelijk versterkt en dat is heel goed nieuws. Want met nog meer spanning en sensatie blijft de DBL aantrekkelijk voor fans en sponsoren. New Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden gaan zich in navolging van Donar ook Europees manifesteren en zullen daar nog beter van worden. En last but not least mogen we een nieuw team verwelkomen in de DBL, de Dutch Windmills uit Dordrecht.  

Ons eigen Donar is nog volop in ontwikkeling, maar dat geldt niet voor u als zesde man (m/v). Vanaf de eerste seconde van de eerste wedstrijd stond u op de banken en achter het team. Mede namens spelers en staf daarvoor onze dank en complimenten! De sfeer en de beleving in MartiniPlaza kun je dankzij onze zeer gewaardeerde partners van RTV Noord en Podium TV overal ter wereld vanaf het puntje van de luie stoel ervaren. Op hoog niveau in beeld gebracht en voorzien van deskundig commentaar. En dat is prachtig, hoewel er zelf live bij zijn in MartiniPlaza natuurlijk het allerleukste blijft!  

Door de uitschakeling in de Champions League is het nu zeker dat we op 17 oktober een Europese thuiswedstrijd moeten spelen in Leek. Het zal veel inzet en menskracht vergen, maar we hebben inmiddels ervaring en #together gaat het vast weer lukken! 

Mocht u zaterdag verhinderd zijn, dan kunt u dat zondag om 19.30 uur inhalen. Dan spelen we in MartiniPlaza de eerste competitiewedstrijd tegen Basketball Academie Limburg (BAL) uit Weert. Ook daarvoor zijn nog kaartjes beschikbaar. Maar u kunt natuurlijk ook beide wedstrijden bezoeken, want van Donar krijg je nooit genoeg. Ik niet tenminste!

Tot zaterdag en zondag, tot Donar!

Jannes Stokroos,
voorzitter Donar.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS