Nieuws

Bericht van het bestuur: We gaan Europa in!

Laatst geupdate: woensdag 05 oktober 2022

De afgelopen weken hebben we via onze social media kanalen een aantal verontrustende berichten ontvangen over de stijging van de prijzen van de seizoenkaart en Goldcard en het wél of niet mee doen aan een Europa Cup toernooi. Laten we beginnen met het wegnemen van onduidelijkheid over het laatste: Donar heeft zich de afgelopen week ingeschreven voor de Basketball Champions League (BCL), omdat het de ambitie van bestuur en club is om daar (het liefst structureel) aan mee te doen. Vanuit Nederland mag de Landskampioen zich inschrijven voor de Basketball Champions League. Daarnaast overweegt de organisatie van de BCL om op uitnodiging een tweede team uit Nederland toe te laten. De goede prestaties van ons de afgelopen jaren en dit seizoen ook van New Heroes en ZZ Leiden tonen aan dat we met het Nederlandse basketbal stappen in de goede richting maken. Mocht het om welke reden dan ook zo zijn dat we niet aan de BCL mogen meedoen, dan doen we mee aan de FIBA Europe Cup. We spelen dus altijd Europees. Hoeveel wedstrijden hangt vervolgens natuurlijk af van onze prestaties, net als de afgelopen jaren het geval was.

De verhoging van de prijzen voor een seizoenkaart of Goldcard was daarnaast ook een onderwerp dat onder onze trouwe fans wat stof op deed waaien. We willen dat heel graag nog wat nader toelichten. Een comité, waarin ook de Supportersvereniging Donar vertegenwoordigd is, maakt ieder jaar een voorstel aan het bestuur voor de ticketprijzen van het komende seizoen. Daarbij wordt gekeken naar onder andere de tariefstelling, eventuele differentiaties, stijging van kosten, etc. Dit gebeurt in volle transparantie, omdat wij altijd een eerlijke afweging maken tussen de prijs van een ticket en de waarde die het voor u en voor ons heeft. Dit jaar stijgen helaas veel kosten op hetzelfde moment, denk daarbij aan de huisvestingskosten, het BTW-tarief, de inflatie, het ticketsysteem en bijkomende kosten voor Europese wedstrijden (bijvoorbeeld het uitwijken naar Leek). Met de mogelijkheid om de kaarten in drie termijnen te betalen proberen we de lasten te verdelen, zodat het voor zoveel mogelijk fans gewoon mogelijk blijft om het vaste en dierbare “ plekkie” op de tribune te behouden. Mocht u desondanks twijfelen of een Goldcard u hetzelfde gaat bieden als de afgelopen twee seizoenen, dan blijft een seizoenkaart met een Passe Partout Europees altijd een optie. Ook dan behoudt u uw eigen plek bij zowel de nationale én Europese wedstrijden.

We gaan nog spannende weken tegemoet nu de competitie ten einde loopt en de play offs er aan komen.  Trainen, trainen en in vorm komen; daar draait het nu om. Reken er maar op dat onze spelers erop gebrand zijn om de kampioensbeker in Groningen te houden. Op de één of andere manier is er geen tegenstander die in de halve finale al graag tegen de nummer 4 wil spelen… Nederland weet immers wat het is om in een vol MartiniPlaza, gevuld met 4350 supporters en gehuld in het blauw met witte Play Off shirt, te moeten spelen.  #Together kunnen we namelijk van iedereen winnen!

De komende week hebben we eerst nog twee prachtige thuiswedstrijden. Donderdag tegen ZZ Leiden, die van ons moeten winnen om eerste blijven. Zondag 28 april komt Apollo Amsterdam op bezoek. Deze laatste competitiewedstrijd staat volledig in het teken van het Beatrix Kinderziekenhuis. Er komen dan ongeveer 100 kinderen vanuit het Beatrix Kinderziekenhuis naar de wedstrijd die we graag, ondanks hun ziekte, een heerlijk middagje willen laten te beleven. Laten we hen een staande ovatie geven aan het begin van de wedstrijd; een beetje steun en liefde vanuit ons blauw-witte Donar-hart. Daarnaast zorgen we natuurlijk samen voor een grote opbrengst voor dit goede doel! Dat kan bijvoorbeeld door mee te bieden op de vele unieke veilingitems in de speciale online Donar-veiling die geopend is via deze link.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren