Nieuws

Bericht van het bestuur – Survival of the fittest

Laatst geupdate: woensdag 05 oktober 2022

Deze term komt uit 1864 en werd in die tijd gebruikt om aan te geven dat als de overheid niet zou ingrijpen, alleen de rijkste en bekwaamste mensen zouden overleven. Ook nu zien we dat ingrijpen door de overheid nodig is om te voorkomen dat het kwetsbare deel van onze samenleving door Corona wordt geraakt. Ook wij als Donar hebben te maken met de maatregelen die genomen worden om de pandemie het hoofd te bieden. Leuk is dat niet, maar we moeten leren omgaan met dit feit en voor onszelf steeds weer een stip op de horizon creëren waar we naar toe werken. Corona mag niet voor een “survival of the fittest” zorgen in de sport. Als we alleen al deze week de berichten lezen over de ijshockeyers van GIJS, de volleyballers van Lycurgus en vele amateurverenigingen, dan lijkt het ons ook hier (mede) de taak van de overheid (lees gemeenten, provincie en Rijk) om ervoor te zorgen dat ze de Covid-periode overleven. Bij het afkondigen van een “lock down” hoort ook een actieve rol om sportverenigingen financieel te steunen. Overigens is er regelmatig contact tussen de gemeente en het bestuur van Donar. Via NOC/NSF lobbyen we voor eerlijke ruimte voor alle topsport, niet alleen voetbal, en het zou al heel erg helpen als we op korte termijn weer normaal kunnen trainen.

Ook bij Donar zijn veel inkomsten weggevallen en stijgen de kosten juist door de extra te nemen maatregelen. Dankzij de loyaliteit van de fans en sponsoren weten wij tot nu toe het hoofd boven water te houden. Wij zijn ons ervan bewust dat wij enorm veel van u vragen in deze maanden, en dat er perspectief moet zijn. Wij proberen u op allerlei manieren waarde te bieden voor uw seizoenskaart en/of sponsoring: via onze social media-kanalen, de livestreams, DonarTV, de oefenwedstrijden in MartiniPlaza, persoonlijk contact via email of telefoon etc. proberen we #Together de binding met u te behouden. Wanneer we u weer kunnen bieden wat ons allen het meest dierbaar is – wedstrijden spelen in een vol MartiniPlaza – hebben wij helaas niet zelf in de hand.

Afgelopen dinsdag hebben we via een “livestream” met alle commissies, het managementbureau en de supportersvereniging weer een prachtige brainstormsessie gehouden over hoe wij de komende weken u kunnen blijven boeien en verrassen met acties. Houd onze website en uw mail in de gaten! Ook spraken we deze week met de andere DBL-clubs over het doorgaan van de competitie en de mogelijke komst van de BeNeLeague volgend seizoen. Wij verwachten u nog steeds een volledig competitieprogramma te kunnen bieden, zij het met enige vertraging. De besluitvorming over de BeNeLeague is uitgesteld tot 7 november omdat er nog vele (detail) vragen bij de diverse clubs zijn over de opzet en uitvoering.

En last but not least: hoe gaat het met ons team? Kort gezegd: prima! Het herstel van Juwann James verloopt voorspoedig en Henry Caruso heeft bewezen dat hij in alle opzichten bij Donar en in het team past. We hebben een groep zeer gemotiveerde spelers die, samen met coaches en staf en binnen de Covid-regels, iedere dag werkt aan het op peil houden van conditie en skills.

We moeten als bestuur samen met u de komende weken de schouders er onder blijven zetten om klaar te zijn zodra we het virus onder controle hebben. Houd vol, bijt even op de tanden, des te eerder bereiken we die stip op de horizon, want #wearedonar!

Tot Donar,

Jannes Stokroos,
voorzitter

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren