Nieuws

Bericht van het bestuur: Stick #together

Laatst geupdate: woensdag 05 oktober 2022

Het verlies van een week geleden en de teleurstelling over het niet bereiken van de tweede ronde van de FIBA Europe Cup is nog niet verwerkt in mijn hoofd. Vol vertrouwen begonnen we het nieuwe seizoen, eerder dan normaal gesproken, na een zomer waarin we veel energie hebben gestoken in het zoeken naar de juiste spelers voor het team. Het niet halen van de Champions League en nu niet verder spelen in Europa passen niet bij de ambities van de club.

We zien aan de feiten dat juist Europees basketbal bij u enorm aanslaat en dat, ondanks dat de kans op verliezen groter is dan in de DBL, spannende wedstrijden op hoog niveau aantrekkelijk zijn om naar te kijken. MartiniPlaza is dan de kolkende arena die zo geroemd wordt door onze tegenstanders.

Het is een feit en we moeten ons richten op de komende doelen: de NBB-beker en het Landskampioenschap! Trainen, trainen en trainen, het team versterken, eenheid worden en fine tuning zijn woorden die hier bij passen. Het past bij de cultuur van de Noordeling en van onze club: Kop d’r veur!

Complimenten aan de organisatie van het Groninger Sportgala. Vorig jaar “op sterven na dood”, nu met nieuwe energie en elan opgepakt met een prachtig decor, veel (toekomstige) sporthelden en een zaal met 700 gasten. Zo verbind je top- en breedtesport en zorg je dat de jeugd voorbeelden heeft om zich aan te spiegelen. Een andere verbinding is er tussen de clubs van de Energy Valley Top Club: net als de voorgaande jaren start het nieuwe jaar met de EVTC-Topsportmaand, waarin u voor een zeer aantrekkelijke prijs een wedstrijd van alle EVTC-clubs kunt bezoeken. Hier hoort u snel meer over.

Op initiatief van onze eigen tafelofficials (dat zijn degenen die bij de wedstrijd de tijd en de stand bijhouden) komt er, samen met Aris Leeuwarden en Landstede Hammers een opleiding voor tafelofficials. De NBB is zeer enthousiast over dit initiatief, en heeft haar medewerking toegezegd. Dus als het je leuk lijkt om deze rol te vervullen, meld je aan!

En dan onze jeugd: we constateren dat door de nauwere samenwerking met het RTC Noord de afgelopen jaren en het investeren in betere coaches en faciliteiten, de prestaties duidelijk verbeteren. Vorig jaar bereikte het U21 team al de finale om het kampioenschap en ook dit jaar strijden ze weer om plek 1. Het U18 team maakt ook een mooie ontwikkeling door en doet het prima in de subtop. Kom vooral ook eens bij deze talenten kijken. De wedstrijdschema’s zijn te vinden op onze website.

Het kalenderjaar nadert zijn einde en de feestdagen komen eraan. Wij zullen u, zoals u wellicht al gemerkt heeft de afgelopen periode, met nog veel meer mooie filmpjes over Donar informeren en we zullen middels een Kerstspecial terug- en vooruitblikken.

Wij hopen u weer te mogen begroeten aanstaande zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen BAL uit Weert, met de tip-off om 19.30 uur.

Tot Donar!

Jannes Stokroos

voorzitter

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren