Nieuws

Bericht van het bestuur: Never challenge the old lion

Laatst geupdate: woensdag 05 oktober 2022

We staan in de finale van de play offs na een daverende 3 – 0 tegen ZZ Leiden.“Over the top”, “ too old”, “no more eagerness” “no #together in the team”. Kreten die de afgelopen maanden op social media veelvuldig voorbij kwamen als het over ons Donar ging. En ja, het niveau van ons spel kende vele hoogtepunten en diepe dalen tijdens het reguliere seizoen. Het vinden van de juiste balans en chemie in het team was dit jaar een flinke uitdaging voor onze coaches. Maar: je moet pieken als de prijzen verdeeld worden. Vanaf morgen begint de “Best of Seven” tegen Landstede Basketbal uit Zwolle. Een team waar wij in de competitie vier keer van hebben verloren.Een flinke klus te klaren dus, maar de spelers van Donar laten zich niet zomaar van de troon stoten en zullen vechten als leeuwen om voor het vierde jaar op rij kampioen te worden. Samen met u kunnen we de kampioenssfeer creëren in MartiniPlaza die nodig is voor het succes. En uiteraard liggen er aanstaande donderdag weer prachtige finaleshirts voor u klaar, met dank aan de vele sponsoren. #Together

Crew change: Zoals u heeft kunnen lezen is Henk Emmens benoemd als opvolger van Marieke Abbink, als bestuurslid commerciële zaken. Na vier enerverende jaren en ontelbare uren inzet voor Donar gaat zij op zoek naar nieuwe uitdagingen en een andere balans in haar leven. Dat geldt ook voor Marion Arends. Na een korte “time out” heeft ze moeten besluiten dat de balans tussen haar werk, privé leven en de inzet die Donar vraagt niet meer in evenwicht is. Marion, we danken je voor de vele uren die je je hebt ingezet op voornamelijk lastige juridische dossiers, de aansturing van het management bureau en aandacht voor vrijwilligers. Haar taken zullen (voorlopig) worden verdeeld onder de andere bestuursleden.

Als bestuurslid of vrijwilliger van Donar ben je 365 dagen per jaar “in charge”. Ik ben dus enorm trots dat we ook dit seizoen met z’n allen de klus weer (bijna) hebben geklaard! #Together is niet zomaar ons handelsmerk, maar zit in ons hart en bloed.

De positieve resultaten van de afgelopen weken zien we ook terug in de voorverkoop van de Goldcard of seizoenkaarten (na afloop van de vroegboekperiode waren al weer 1440 seizoenkaarten verkocht) en de nieuwe aanwas van BBC-leden. Mocht u uw plek nog niet hebben vastgelegd voor volgend seizoen, dan kan dat nu nog. Wij gaan er voor zorgen dat wij met een team van Europees niveau u weer topwedstrijden gaan aanbieden in de DBL en hopelijk ook in de Basketball Champions League. Dat is en blijft ons doel en onze uitdaging.

Gister speelde ons U21-team in Zwolle de finale van de final four tegen Apollo uit Amsterdam. Onder de bezielende leiding van Pete Miller heeft ons team een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, en is als eerste geëindigd in de competitie. Helaas kon dit fraaie seizoen niet met een kampioenschap bekroond worden, Apollo bleek te sterk.

Ik vraag u nog twee weken “full support” om daarna hopelijk met een groots kampioensfeest het seizoen samen met u in MartiniPlaza af te sluiten.

Jannes Stokroos, voorzitter.

Deel op social media

Meld je aan voor de

Donar Nieuwsbrief

Donar gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren