Nieuws 10 februari 2020

Is het glas halfleeg of half vol?

Deze bekende uitdrukking geeft vaak aanleiding tot discussie over hoe je omgaat met gebeurtenissen en tegenvallers. Vertraging in de levering van een nieuwe vloer, uitvallende scoreborden en het staken van een wedstrijd, het verliezen van een wedstrijd, een schorsing, blessures. Allemaal dingen die voor kunnen komen in een seizoen, zaken waar je meestal maar beperkte invloed op hebt en waardoor sommige mensen het glas als halfleeg ervaren. Als bestuur van Donar kun je in zo’n situatie maar één ding doen: acteren op deze feiten, de rug rechten, de blik naar voren en leiderschap tonen.

Want de feiten zijn dat de nieuwe speelvloer er in de week van 17 februari is, we deze zomer een nieuw scorebord krijgen, er nieuwe back up-systemen paraat staan voor het scorebord en de 24-seconden-apparatuur, we in de halve finale staan van de Basketball Cup, we in de race zijn voor plek één in de DBL, er een prachtig verkooppunt voor Donar-merchandise en -tickets is geopend in de Groningen Store in het Forum, de jeugdteams het uitstekend doen, Meindert de zware chemokuur heeft doorstaan en weer prima herstellende is en de BBC nog steeds groeiend is. Voor mij en ons als bestuur reden genoeg om te constateren dat het glas meer dan half vol is!
Met hulp van Dizain zijn we begonnen met ons nieuwe Visiedocument voor de komende vijf tot tien jaar. In diverse rondes waar ook u als fan van Donar bij betrokken bent (vul de enquête in!) bouwen we deze op, zodat we er tegen het eind van het seizoen mee naar buiten kunnen treden. Een nieuwe stip op de horizon geeft nieuwe energie om ons verder te ontwikkelen en ambities waar te maken.

Tegelijkertijd is ook het onderzoek begonnen over een mogelijke samenwerking van de Nederlandse en Belgische competitie in een zogenaamde BeNeLeague. Het bedrijf Hypercube voert dit onderzoek uit in opdracht van de Dutch Basketball League en de Belgische EuroMillions Basketball League. Wij zien dat in de DBL, met het aanscherpen van de voorwaarden om een licentie te krijgen met de FIBA-normen als uitgangspunt, er groei zit in kwaliteit van de teams en organisaties. Tevens zien we dat de teams qua onderlinge sterkte naar elkaar toe groeien en uitslagen minder voorspelbaar worden. Interessant is het om te verkennen of een samenwerking van de twee leagues hier iets aan kan toevoegen.
Het belooft een volle en spannende basketbal-week te worden met op dinsdag (uit) en donderdag (thuis) de kraker in de halve finale van de Basketball Cup tegen Landstede Hammers en zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch. Alle reden om massaal naar MartiniPlaza te komen en als zesde man #together het team te steunen.
We rekenen op uw komst!

Jannes Stokroos
voorzitter

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS