Nieuws 17 april 2018

We krijgen dit seizoen veel complimenten over onze speelwijze en hoe we ons manifesteren in Europa. Maar een prijs hadden we nog niet gepakt en dat is natuurlijk wel de bedoeling. Gelukkig is de eerste cup nu binnen: de NBB beker! De psychologische druk is nu even van de ketel en dat is best wel fijn in zo’n lang en slopend seizoen. 

Ook het bereiken van de halve finale van de FIBA Europe Cup gaf een enorme ontlading. Niet alleen bij het team, maar ook bij alle fans. En niet te vergeten bij al die vrijwilligers die zoveel uren en energie gratis en voor niks aan de club schenken. Als bestuur kun je alleen maar genieten van de enorme explosie van vreugde in MartiniPlaza na de winst op Mornar Bar. Daar doen we het #together voor en dat is dan de beloning. Een beloning die niet in geld is uit te drukken. Pure emotie!

Het betekent wel dat het nog drukker wordt de komende weken.  Meerdere wedstrijden per week inclusief reizen en zelfs twee wedstrijden per weekend, is een enorme belasting voor het team en de organisatie. Maar wel een soort belasting waar je als club alleen maar van kunt dromen. Overigens zullen we het volgende basketbaljaar in de DBL met een ander schema gaan spelen zodat er meer ruimte ontstaat in de tweede helft van het seizoen. Al doende leren we ook samen met de DBL steeds weer bij.

Een ander leermoment voor ons was de enorme run op kaarten voor wedstrijd tegen Venezia. We hadden ons voorbereid op grote drukte, maar dit hadden we echt niet voorzien. Op zich allemachtig prachtig natuurlijk, maar de volgende keer doen we een aantal zaken wel anders. Want het is als fan natuurlijk niet fijn als je vastloopt in een systeem dat niet goed genoeg werkt, hoewel 64.482 mensen die (meerdere keren) proberen in te loggen op binnen enkele minuten ondenkbaar was. Iets waar bezitters van een Europees Passe Partout en de trotse eigenaren van een GoldCard trouwens geen last van hebben. Misschien een ideetje voor volgend seizoen?

Als bestuur zijn we druk bezig met de toekomst zoals u dat van ons mag verwachten. Zo hebben we Aale Dijkstra bereid gevonden om als bestuursadviseur en projectleider te fungeren voor de nieuw te bouwen trainingshal in MartiniPlaza.  Aale Dijkstra is bij Noorderpoort verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe sportcentrum van Noorderpoort bij de Euroborg en hij is betrokken geweest bij de realisatie van de Euroborg en het Topsport Zorgcentrum.

Stap één is dus het realiseren van permanent beschikbare trainingsfaciliteiten in MartiniPlaza voor Donar en het RTC Noord. Want het samenvoegen van de jeugdopleidingen met het eerste team moet er voor zorgen dat wij onze toptalenten nog beter faciliteren en ontwikkelen. Een vernieuwde Topsporthal staat op de iets langere termijn gepland. Wij zijn  met diverse politieke partijen in gesprek om dit hoog op de agenda te krijgen van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Cultuur en sport zijn verbindende factoren in onze samenleving en bovendien zorgen de prestaties van Donar voor een stevig stukje citymarketing in Europa. Er gaat niets boven Groningen!

In Venetië hebben we laten zien dat we niet voor niets in de halve finale staan. In een sfeervolle basketbal arena hebben we van ons laten horen en laten zien dat het team er niet alleen voor staat. Zowel op het San Marcoplein als in de arena was het blauwe Donar legioen duidelijk zichtbaar en hoorbaar. Een prachtig moment van respect voor elkaar was het moment dat de supporters van Venetië ons toezongen en bedankten voor onze aanwezigheid aan het eind van de wedstrijd. Laten we dit als voorbeeld nemen hoe wij ook hen ontvangen en respecteren en op het veld moeten de teams maar bepalen wie door gaat naar de finale. De uitslag kunnen we als publiek niet direct beïnvloeden, wel de ambiance en de energie overbrengen aan het team om tot een topprestatie te komen. Was het al vast maar donderdag ………………….

En dan moeten de play offs nog beginnen. Wat een prachtig basketbaljaar beleven we toch weer met ons Donar in Groningen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS