Nieuws 11 januari 2021

Wat een zinderende herstart van de competitie! Een gedreven en supergemotiveerd Donar denderde met de 82-55 overwinning over landskampioen Landstede Hammers heen. Complimenten voor trainer Ivan Rudež en het gehele team, dat nagenoeg de gehele wedstrijd domineerde. Ik neem aan dat jullie allemaal de wedstrijd voor de buis hebben gevolgd? Helaas mag er nog steeds geen publiek bij wedstrijden worden toegelaten. Ik vrees dat deze situatie de komende weken nog wel voortduurt. Toch was er de steun van vele fans die een fotopop hebben besteld. Dat leverde een mooi gevulde tribune op…. En fijne TV-beelden: een prachtige reclame voor Donar in het gehele land. Ook een fijne morele steun voor het team: that’s the spirit: #WEAREDONAR.

Ik wil jullie na deze eerste wedstrijd even bijpraten. En goed nieuws brengen: Justin Watts komt Donar versterken. Verder kijk ik graag met jullie even vooruit: naar de komende competitiewedstrijden en naar de FIBA Europ cup eind januari, die Donar samen met Heroes Den Bosch organiseert.

 Justin Watts
Donar heeft zich verzekerd van de diensten van de 30-jarige Amerikaanse shooting guard/small forward Justin Watts. Justin is een 1.96 meter lange speler, die zowel een goed schot in huis heeft als ook het atletisch vermogen om drives te maken en een belangrijke rol in de defensie te spelen. Afgelopen seizoen speelde hij voor MKS Dabrowa Gornica in Polen. We hebben voor versterking van de selectie gekozen vanwege het zware programma en het feit dat Donar op dit moment maar negen fitte spelers heeft. Het bestuur vindt dit een verantwoorde logische stap om topprestaties te kunnen blijven bieden. Financieel gezien kunnen we dit betalen: er is minder geld aan spelers uitgegeven dan gereserveerd, we zijn zuinig geweest en we houden altijd rekening dat we moeten bijschakelen vanwege geblesseerde spelers. Justin is geen onbekende in Nederland, aangezien hij in het seizoen 2016-2017 speelde voor New Heroes en daar een goede indruk maakte. We wilden hem eigenlijk al per 1 augustus inlijven, maar dat lukte niet omdat de benodigde papieren niet tijdig op orde waren. Justin is per direct beschikbaar, in ieder geval tot het einde van dit seizoen. Hij traint vanaf volgende week mee met het team.

Wedstrijden zonder publiek; toch steun van supporters
Donar is goed voorbereid op betere tijden wanneer publiek weer welkom is in Martiniplaza. Helaas lijkt deze situatie op dit moment verder weg dan ooit. We hebben van de autoriteiten te horen gekregen dat een zgn. Field-experiment in MartiniPlaza er niet in zit. Zo’n Field-experiment houdt in dat een evenement met beperkt publiek wordt georganiseerd, onder wetenschappelijke begeleiding van maatregelen om Corona-besmettingen te voorkomen. Dit betekent dat Donar voorlopig geen bezoekersinkomsten heeft. Met creatieve marketingideeën proberen we geld bijeen te brengen. En gelukkig zijn er vele fans en sponsoren die Donar een sportief hart toedragen. Dankzij de hulp van Multicopy konden we ruim 350 fotopoppen laten maken die we op goed zichtbare plekken hebben neergezet. Wie langs de A-28 reed kan de grote Donar-aankondiging van de eerste competitiewedstrijd niet zijn ontgaan, evenals de tweede rij LED-reclame in MartiniPlaza. Deze bijzondere tijden vragen om anders denken…

Tot slot…
Tot slot nog een vooruitblik op de komende wedstrijden. De kop is eraf… als we kunnen blijven spelen dan zijn er 35 – 40 wedstrijden in het vooruitzicht. Eerst nog twee competitiewedstrijden tegen Zorg en Zekerheid Leiden en Yoast United uit Gelderland. En vanaf 26 januari drie wedstrijden om de FIBA Europcup in Den Bosch, tegen Heroes Den Bosch, BC Borisfen en BC Parma. Op 3 februari de kraker tegen Heroes Den Bosch. Ter voorbereiding op alle wedstrijden traint ons team zonder beperkingen maar wel strikt volgens de Corona-regels. De spelers worden frequent getest zodat een mogelijke besmetting meteen wordt opgemerkt.

Donar is dus strijdlustig begonnen! Als bestuur blijven we strijdlustig om alle mogelijkheden te benutten en lobbyacties te voeren om op zo’n kort mogelijke termijn weer goed gevulde tribunes te krijgen zodat alle fans: cardhouders en sponsoren kunnen genieten van de sportieve topprestaties van ons team. Mocht je ideeën hebben die goed zijn voor de zichtbaarheid, de verbinding met de club en die ons helpen financieel gezond te blijven – zoals bijvoorbeeld de poppenactie – schroom niet om contact op te nemen. We moeten het #together doen: #WEAREDONAR

Met vriendelijke groet,

Jannes Stokroos, voorzitter Donar

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS