Belangrijke overwinning Donar U18

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het U18 team van Donar speelt eigenlijk elke week een wedstrijd die niet verloren mag worden om kans te behouden op een plek in de Final Four, zo ook deze zondag in de Willem Alexander Sporthal tegen BV Noordkop uit Den Helder. De nummer vijf tegen de nummer zes. Verlies zou afhaken betekenen, het gat met de nummer vier Landstede Hammers is immers al vier punten.

Donar leek zich zeer goed doordrongen van dit feit en begon ondanks het gemis van enkele spelers goed aan de wedstrijd. Jasper Puister en Jelte Mast lieten zich meteen gelden en zetten Donar op voorsprong. BV Noordkop had moeite om in de wedstrijd te komen. Na het eerste kwart stond het dan ook 17-13 voor Donar. Het tweede kwart liep het echter niet meer aan Groninger zijde. Aanvallend ging er te veel mis en kostte het te veel moeite om tot een geslaagde aanval te komen. Alleen Délé Adetunji wist een paar keer goed naar de basket te komen en een paar scores te noteren. Het team uit Den Helder had minder moeite om tot scoren te komen en ging met een 28-33 voorsprong de rust in.

De pauze had Donar zichtbaar goed gedaan, want daarna zat er weer meer agressie in het spel en stond de verdediging ook goed. Langzaam maar zeker kroop Donar dichterbij en werd ook weer de voorsprong gepakt.  Met een voorsprong van drie punten (44-41) werd uiteindelijk aan het laatste kwart begonnen. Maar waar Donar het in het tweede kwart nog had laten zitten bij een voorsprong, gebeurde dit niet meer in de eindfase van de wedstrijd. Voornamelijk Jonas van Rhenen en Gijs Deekens waren op dreef en zorgden er mede voor dat Donar deze belangrijke wedstrijd met een overwinning wist af te sluiten, 66-57. Hierdoor heeft het team zich vaster op de vijfde plaats van de ranglijst (zie afbeelding) genesteld. De eerstvolgende wedstrijd is over twee weken, wat goed van pas komt, zodat de (licht)geblesseerde spelers kunnen herstellen. Over twee weken staat er een cruciale wedstrijd op het programma, tegen de nummer vier op de ranglijst, Landstede Hammers, een do or die wedstrijd.

Scores Donar: Jonas van Rhenen en Gijs Deekens (elk 15 punten), Jelte Mast (12 punten), Délé Adetunji (11 punten), Jasper Puister (7 punten), Gimon Rutger Arkema (3 punten), Olivier Sipkens (2 punten) en Kylian Datema (1 punt)

Volgende wedstrijd:   Zondag 8 maart, Topsporthal Landstede Zwolle, 17.00 uur               Landstede Hammers Zwolle U18 – Donar Groningen U18