Nieuws 1 december 2019

 

In een spannende bekerwedstrijd moest Donar in de Willem Alexander Sporthal helaas een nederlaag incasseren tegen Heroes Den Bosch, 70-72. Met een enigszins smalle selectie, Gimon Arkema en Marlon Kuiper waren beide geblesseerd, speelde Donar desondanks een prima wedstrijd.

Voor de pauze hadden de Bosschenaren, die in de competitie de tweede plek innemen, moeite met de Groningers en keken halverwege dan ook tegen een achterstand aan, 41-36. Maar in het derde kwart ging het helemaal mis bij Donar. Er werden voornamelijk te veel turnovers gemaakt, waar de Bossche ploeg dankbaar gebruik van maakte. Dit resulteerde er in dat Donar met een achterstand van tien punten aan het vierde kwart moest gaan beginnen, 49-59. Bewonderenswaardig was het karakter waarmee de ploeg speelde en zich terug in de wedstrijd knokte. Vlak voor tijd kon het zelfs de wedstrijd beslissen, maar een gemiste eenvoudige lay-up zorgde er voor dat Heroes Den Bosch deze bekerwedstrijd toch ging winnen. Een zuur verlies, maar wel strijdend ten onder gegaan.

Topscorers Donar: Jelte Mast (16 punten, waaronder 3 driepunters, zie afbeelding), Gijs Deekens 15 punten), Hijlke Wierts (11 punten), Mark Roorda (9 punten), Délé Adetunji (8 punten), Jonas van Rheenen (7 punten) en Kylian Datema (4 punten).

 

Volgende wedstrijd:   Zondag 8 december, Willem Alexander Sporthal, 15.00 uur               Donar Groningen U18 – UBALL U18

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS