Op donderdagmiddag 4 maart verzorgde EY online een masterclass voor de StartUp Assist leden van Donar. In deze masterclass van EY is besproken wat er nodig is om financieringen aan te vragen en waar een investeerder/bank op let. Ruim 20 start-ups werden in deze online meeting voorzien van waardevolle informatie hoe ze aan extra financiële middelen kunnen komen om verder te bouwen aan hun ontwikkeling.

Nadat iedereen online welkom werd geheten door Emre Sönmez (Senior consultant bij EY), volgde een korte kick-off door Arnold Poelstra; Partner bij EY.

Pieter Bob Houpt (Senior manager bij EY) nam de start-ups mee in hoe de waardering van jouw start-up bedrijf wordt vastgesteld. “Een goed ondernemingsplan is kort en krachtig. Het gaat vooral om de samenhang en cohesie tussen de verschillende onderdelen”, aldus Pieter Bob.

Na de zeer uitgebreide informatie over hoe je een goed ondernemingsplan opstelt en hoe de waardering van jouw start-up wordt vastgesteld, werden de toehoorders ook nog getrakteerd op hoe investeerders een onderneming waarderen. Marco de Jong (founder Noordelijke Online Ondernemers (NOO), co-founder bij The Firestarters en Fund Manager bij G-Force Capital) en Alain le Loux (general partner bij Cottonwood Technology Fund) belichten wat voor investeerders belangrijk is.

Marco de Jong legde de nadruk op de kracht van een goed team. Dit is belangrijk om al die kuilen en hobbels te overwinnen in de start-up fase. En zoals Warren Buffett ooit schreef: ‘Price is what you pay, value is what you get!’

We kijken terug op een zeer waardevolle masterclass van EY. Begin april verzorgd Benk Advocaten de masterclass rechten, waar we elkaar graag weer begroeten.

De presentaties van deze masterclass zijn via onderstaande links te downloaden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS