Donar is niet alleen sportief bezig maar ook maatschappelijk actief. We krijgen van onze fans, van onze sponsoren zoveel support dat we het niet meer dan logisch vinden om naast topbasketbal ook nog iets anders terug te geven aan de samenleving. Dat doen we onder andere via het Health-Energizers programma en door het geven van een groot aantal clinics op basisscholen. In het seizoen 2018-2019 gaf Donar 127 clinics, waarbij we in totaal 3200 kinderen een onvergetelijkebasketbal-les hebben kunnen geven. Hierbij hoorden ook de speciale clinics in Leek (2x 225 kinderen) en voor Celeritas-Donar en Exercitia ’73.Daarnaast is i.s.m. de NBB, Bslim, Celeritas-Donar, BVG en Go2Moves een groot 3×3-toernooi georganiseerd, met 800 deelnemers aan de clinics en 150 deelnemers aan het eindtoernooi.

Bij onze clinics zoeken we ook aansluiting met de lokale basketbalverenigingen en zien steeds meer dat de kinderen die door de clinics enthousiast zijn geworden over onze mooie sport gemakkelijk doorstromen naar deze verenigingen. Ook heeft het Health Energizers!-kamp weer 14 kinderen gedurende drie dagen in de voorjaarsvakantie intensief laten genieten van bewegen, gezonde voeding en avontuur. Dit kamp hebben we mede dankzij de steun van de gemeente Groningen kunnen organiseren. Eveneens hebben we samen met de gemeente Groningen bij vier wedstrijden kaarten beschikbaar gesteld voor deelnemers aan de Stadjerspas, en hebben we kaarten beschikbaar gesteld aan het Poortje, in het kader van de week van de pleegzorg.

Dit jaar hebben we een bijdrage geleverd aan de JongerenTop Groningen. De JongerenTop is een inititiatief georganiseerd door de ‘vereniging Groninger gemeenten’, met als doel om jongeren te verbinden en een stem te geven. Donar was hieraan verbonden als ambassadeur van de JongerenTop en heeft op de dag zelf een clinic verzorgd.

Ook veel van de activiteiten die we voor onze Basketbal Business Club organiseren hebben een maatschappelijke component. Dat komt omdat we als club graag de samenwerking met organisaties en bedrijven zoeken voor wie maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk is. In dat kader is een wedstrijd gespeeld in het teken van het Beatrix Kinderziekenhuis, met een groot onthaal voor kinderen uit het Ziekenhuis, en veel aandacht voor het goede werk dat daar gedaan wordt. Daarnaast hebben we voor het derde jaar succesvol samen met de andere Energy Valley Top Clubs de TOPsportdag georganiseerd, een grote sportdag met veel verschillende sporten voor beperkte en niet-beperkte kinderen. Ook was februari weer de Energy Valley Topclub-topsportmaand, de maand waarin men voor een sterk gereduceerd tarief een passe-partout kon kopen voor een wedstrijd bij elk van de zeven Energy Valley Topclub-topsportclubs.

Voor de jeugd hebben we de Rookieclub. Deze telde dit seizoen 45 leden, die hebben deelgenomen aan activiteiten als bowlen, een rondleiding bij RTVNoord, een wedstrijdbezoek aan Donar en FC Groningen, rodelen bij SnowLimits en een basketbalclinic op het veld plus een meet & greet met de spelers. Ook konden de rookies zich opgeven voor een line up bij een thuiswedstrijd van Donar, en deelnemen als Junior reporter.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS