Wedstrijdverslagen U24 › Donar

Onderstaand vind u de wedstrijdverslagen van Donar U24.

Landstede Basketbal vs. Donar U21

14-09-18         Einduitslag: 56- 74

Een goede start voor de Groningers. Op veel plaatsten is het team gewijzigd dit jaar, o.a. door het verlagen van de leeftijd. U24 is dit jaar U21. Een goede ontwikkeling voor het opleiden en doorstromen van de jeugdspelers. Daan Maring , Sjoerd Koopmans en Tim de Vries zijn er niet meer bij.  Maar dat geeft weer ruimte voor jongere U18 spelers uit eigen gelederen van Donar U18 en de BA RTC Noord opleiding. Thomas van Dijk, Jim Cremer, Jef de Vries, Gijs Stams, Noah Tinga en Bas Meinders en Nathan de Vries speelden eerder bij RTC Noord. En een goede aanvulling kwam van B.V. Groningen; Yoeri Hoexum en Reinder Brandsma. En met een aantal ervaren DTL spelers Sheyi Adetunji, Jeffrey Sedoc, Tiemen Tijs ten Have werd het team verder aangevuld met Jef de Vries, terug uit Göttingen in Groningen.
Een leuk begin, gelijk opgaand 1e kwart, met 3-punters van Jef de Vries en Tiemen Tijs ten Have. Maar ook Zwolle speelt sterk naar het bord, Nesta Agasi en heeft een pure schutter in Bart van Schaik. Na 10 minuten 14-16. Een licht voordeel voor Donar DTL.
In het 2e kwart nam Donar afstand, de selectie is breed met 14 spelers, en Zwolle kwam niet verder dan een 7-mans rotatie. De defense sloot goed bij Donar U21 en het kwartstand 12- 29 zegt ook voldoende over de aanvallende capaciteiten van de Groningers. Coach Pete Miller en Stijn Lechner, met assistent Michel Houttuin kunnen verder bouwen aan een gameplan. Ruststand: 26- 45
Het sterkste kwart van Donar was de 3e periode, slecht 12 punten tegen door Landstede Zwolle, en zelf uitlopen naar 38- 62. Ook de spelers van de bank kunnen allen goede minuten maken. In het laatste kwart kwam wel een beetje het verval, Zwolle trok nog een keer alles uit de kast. Coach Edwin Luycks gaf ook opdracht om niet zo maar weg te laten spelen. En mentaal werkte  dit voor de Zwollenaren. Landstede kwam terug in het laatste kwart, maar het was te weinig om Donar nog in gevaar te brengen.

Eindstand: 56- 74
Scores: Jef de Vries 17, Jeffrey Sedoc 14, Sheyi Adetunj 9 , Yoeri Hoexum 9, Reinder Brandsma 8 ( 12 reb) , Noah Tinga 8, Tiemen Tijs ten Have 5, Nathan de Vries 3, en Thomas van Dijk 2
 

Donar DTL uitgeschakeld, maar de huid duur verkocht

Final Four 2e halve finale Donar U24- Apollo     Vrijdagavond 25-05-2018

In het 2e duel tussen Donar en Apollo speelde Donar vol overgave om alsnog een finaleplaats af te dwingen. Vorige week waren de krachtsverschillen zo groot dat Apollo thuis ( 81- 56) al dacht de buit binnen te hebben met 25 punten verschil. Nu werd  er bij de Groningers vanaf de tip-off met overtuiging, vechtlust en een zeer goede uitvoering van het spel, geleidelijk aan gebouwd aan een goed resultaat. 
1e kwart Donar begon goed, inside naar Rienk Mast en een paar prima passes van Tim Hoeve op Daan Maring, de Groningers stonden in no-time op 8-0. Keyshaw Byron Bottelier deed wat terug  met een driepunter 8-3. Maar Donar bleef heel geconcentreerd bouwen aan een inhaalrace, 14-5 en de 1e time-out van Apollo coach Lodewijk Bottelier. Veel driepunters in het 1e kwart, van o.a. Sjoerd Koopmans, Sheyi en Tim de Vries , maar Amsterdam begon ook beter te spelen en ook verre driepunters van Rens van Ravenstein en Iyen Enaruna. Aanvallende rebound van Malevy Leons 23- 18 en Amsterdam sloop dichterbij in de laatste secondes scoorde Tim Hoeve een 3-punter voor 29-25. Al met al een wedstrijd op hoog niveau. Mooi om te zien hoe beide teams deze halve finale speelden. 
Donar nam weer het initiatief in het 2e kwart en de driepunters bleven aan beide kanten vallen, Tim Hoeve en Rienk Mast voor de thuisploeg, Mack Bruining( 2x) Amsterdam terug op 3p 37- 34. Maar ook met de spelers van de bank, kon coach Pete Miller goed door wisselen;  Sheyi Adetunji schoot met scherp en Kjeld Zuidema was stabiel met een mooie assist liet hij Tiemen Tijs inside scoren.  Donar nam afstand via 47- 37 werd het halverwege 15 punten verschil : Ruststand : 56-  41.
Ook in de 2e helft ontstond er een spannende inhaalrace. Donar verloor vorige week met 81 - 56. Geleidelijk aan bouwde de thuisploeg aan een grote voorsprong.  Veel sores over en weer, Rienk Mast en Sjoerd Koopmans speelden sterk en bij Apollo maakte Lucas Faydherbe een driepunter, 56- 43. Amsterdam probeerde dichtbij te blijven. Toch waren de Groningers vandaag zo messcherp, dat er weer door execution in offense een grote gat geslagen werd. 68- 51 met 3.43 speelde Apollo zone. Iyen Enaruna greep de offensive rebound 68- 53, maar wederom de laatste scores voor Donar en 72-53 na drie kwarten + 19p Dit was al een knap resultaat.  Maar nog niet genoeg om de Amsterdammers uit de finale te houden. In het 4e kwart werd het echt spannend of een stunt in de maak was, Donar kwam op + 23p, 77- 54 via Tiemen Tijs ten Have, maar Apollo zag ook de dreiging, dus Rens van Ravestein maakte een belangrijke 3-punter 77- 57. Die 20 punten grens kon Donar het laatste kwart  niet meer doorbereken, Amsterdam kwam ook steeds sterker in de wedstrijd dit kwart, Malevy ook een 3-punter 77- 60. Ook was er volop geloof, hoop op een maximale score. Het bleef spannend tot de laatste minuten, Weer een driepunter van Sheyi Adetunji 83- 62, met 5. 51 minuten te gaan. Donar knokte voor ieder punt, bij 83- 62 leek een knappe stunt mogelijk. Helaas was het  uiteindelijk wel ontzettend spannend,  maar net niet genoeg. Ook voor Apollo was het voor het eerst dat ze 20 punten achter kwamen. Echter via een paar scores herpakte Apollo zich tot 83-61.
Maar ook Apollo dacht, we laten de finale niet lopen, Iyen Enaruna 2x achter elkaar 83- 68. 15 punten achter staan en toch leek de finale voor Apollo dichtbij. In een laatste time-out nog 2.46 minuut nog één keer alles op een rijtje. Meer pressie, een driepunter van Rienk bracht weer 17 punten verschil op het scorebord; 85- 68. Men zag bij de thuisploeg wel in, dat de 25 van vorige week niet meer goed gemaakt kon worden. Alles met elkaar een zeer boeiend duel, met twee heel talentvolle teams uit Groningen en Amsterdam. 
En alhoewel de Amsterdammers het nog wel benauwd kregen, ging Apollo door naar de finale.
Helaas lukte dat in het 4e kwart net niet met voldoende punten, maar winnen van Apollo met 20 punten was nog niet eerder gebeurd dit seizoen. En Apollo gaat als nummer #1 van de competitie naar de Finale, Donar dwong veel respect af met deze prestatie. Eindstand : 88- 68
En  aan het eind opmerking van coach Pete Miller: “Voor het eerst voelde een grote overwinning in de wedstrijd als een verlies”. 
Apollo , proficiat en succes in de DTL finale. 

Scores Donar: Rienk Mast 23p+ 6reb, Sheyi Adetunji 15( 5 3p), Sjoerd Koopmans 15 ( 3 3p),  Tim Hoeve 14p ( 3 3p)+ 13 reb, Daan Maring 12p+ 10reb, Tiemen Tijs ten Have 6p en Kjeld Zuidema 2 reb.
 

Vrijdagavond 18 mei ’18 speelde Donar U24 zijn 1e Final Four tegen Apollo Amsterdam in de Apollohal. De Amsterdammers begonnen heel sterk, na het 1e kwart was er een verschil van 15p op het scorebord. 23-8.  Apollo begon heel goed met Mack Bruining en Rens van Ravenstein als scorers werd het 5-0. Alleen Rienk Mast antwoordde met een driepunter op 5-3. Daarna nam de thuisploeg grote afstand. 16-5. Amsterdam speelde sterk als team, fysiek en goed van afstand en naar het aanvallende bord. Groningen kwam moeizaam tot scoren, alleen Tim Hoeve, Tim de Vries en Tiemen Tijs ten Have maakte allen een paar punten. Echter na 10 minuten al een behoorlijke afstand tussen beide teams.
Ook in het 2e kwart bleef Amsterdam op volle toeren spelen. Kenyuoe Ondaan maakte 9 punten op rij. Binnen een paar minuten ontstond er een gat van 20 p. 31- 11. Tiemen Tijs ten Have en Sheyi Adetunji deden wat terug voor de Groningers. En Tim de Vries ging een paar keer sterk naar het bord, ook Daan Maring ging  zich inside roeren, Donar kwam terug op 14 p 36- 22.  Toen kwamen ook Iyen Enaruna en Malevy Leons steeds sterker in de wedstrijd en zetten de Amsterdammers weer op ruime voorsprong. Bij rust 41- 24 was het zaak voor de Groningers om de offense op orde te krijgen. 
In het 2e deel werd het beeld niet echt anders. Amsterdam bleef sterk aan de leiding en Donar was niet in staat om het sterke spel te volgen. Men wilde de strijd aangaan, maar Amsterdam was vandaag op alle onderdelen beter. Veel spelers in de dubbele cijfers. En Donar kwam maar moeizaam tot scoren. Tim de Vries , Sjoerd en Sheyi Adetunji probeerden het team op sleeptouw te nemen en Rienk Mast in de rebound. Maar Amsterdam liep verder uit naar 17 punten na drie kwarten: 57- 40
Verder nam Apollo  afstand in het 4e kwart, fysiek sterk en soepeler scoren in de aanval. 20 punten verschil bij 64- 44. Donar probeerde het verschil natuurlijk kleiner te maken met het oog op de thuiswedstrijd volgende week in Vinkhuizen. Maar het bleek vandaag niet opgewassen tegen een sterk Apollo.
Uiteindelijk drukten de Amsterdammers stevig door naar 25 punten verschil.

Eindstand : 81- 56 
Scores Donar:  Tim de Vries 14, Sheyi Adetunji 13, Daan Maring 10, Rienk Mast 6, Tim Hoeve 4,Tiemen Tijs ten Have 4, Sjoerd Koopmans 3, Noah Tinga 1 en Thomas van Dijk 1
Apollo Amsterdam: Iyen Enaruna 17, Kenyuoe Ondaan 17,  Malevy Leons 12, Mack Bruining 11, Rens van Ravenstein 10
 

Dutch Talent Team MU24 won laatste thuiswedstrijd

In de laatste wedstrijd thuis liet Donar zien dat ze goed zijn geëindigd in de DTL competitie. Vandaag was het moederdag en een leuke wedstrijd tegen Early Bird/Waterland. Na het 1e kwart 21 - 12 kwamen de Waterlanders iets terug door een multiple defense. Men wisselde zone press , 1-3- 1 en af met m- t-m. Het 2e kwart werd 20-17. Zo gingen beide teams naar de kleedkamer met 41 - 29 halftime. De gasten in het rood van Apollo speelden hun sterkste periode na rust en wonnen dit kwart met 15- 17. De marge was voldoende en Pete Miller kon regelmatig door wisselen. Donar trok de zaken weer strakker aan in het laatste kwart en bij Early Bird ontstond er nog onenigheid met twee teamgenoten. Sheyi haalde de spelers uit elkaar en coach Bas van Willigen wisselde 1 speler.

Via 69 - 52 liep Donar verder uit, de alley-oop wou maar niet lukken. Maar Kjeld schoot een 3-punter binnen op 74 -52. Al met al een goede finish van de reguliere competitie. Einduitslag 77 - 59.
En nu volgende week naar de Final Four vs Apollo.

Scores: Daan Maring 13p 12 reb, Tim Hoeve 15, Rienk Mast 9p 14 reb, Sjoerd Koopmans 8 en Tiemen Tijs ten Have 8, Noah Tinga 7, Tim de Vries 6 , Kjeld Zuidema 5, Sheyi Adetunji 4 en Thomas van Dijk 2 Jeffrey Sedoc injury ( blijft voorlopig aan de kant met gebroken neus)

Harlemlakers ? Donar U24

Woensdag, 9 mei ’18 Amsterdam, een midweek wedstrijd om in te halen voor het DTL team van Donar. Dan is het altijd lastig om iedereen bij elkaar te krijgen. Het Heren 1 team zit middenin de serie tegen Rotterdam, Rienk en Sjoerd trainden met de playoff wedstrijd in het vooruitzicht. Jeffrey Sedoc brak afgelopen zijn neus. En derhalve werd het team weer aangevuld met U18 spelers Kjeld, Thomas, Noah en Gijs. Maar met Tim Hoeve en Daan Maring in de gelederen begon Donar goed aan deze wedstrijd in het Caland Lyceum. In het 1 e kwart speelde men goed , 17-21. Harlemlakers heeft een aanval met heel veel passing en schoten van buiten.

De thuisploeg speelde goed en kwam op gelijke hoogte in het 2 e kwart 35-35. Na de rust wist Donar wel weer afstand te nemen, de verdediging sloot goed, een aanvallend zat er veel meer structuur in. Donar liep weer uit naar 8 punten voorsprong 47- 55 na drie kwarten. Echter de thuisploeg had het beste voor het laatste kwart bewaard. Harlemlakers kwam met veel en verre driepunters weer dichterbij en het bleef spannend tot het eind. Maar er bleef gelukkig nog een kleine marge over van 3 punten voor de Groningers (63-66). Hoewel er slordig gespeeld werd, en Harlemlakers kans had op meer, was het uiteindelijk toch Donar die de twee winstpunten kon bijschrijven. Twee spelers van Groningen behaalden een double-double, resp Daan Maring met 15p en 14 reb, Tim de Vries met 16 p en 10 reb.

Scores: Tim de Vries 16, Daan Maring 15, Tim Hoeve 14, Sheyi Adetunji 12,
Tiemen Tijs ten Have 4, Noah Tinga 3, en Thomas van Dijk 2

Rotterdam - Donar U24 Einduitslag: 62- 71

Op vrijdagavond 4 mei ’18 speelden de mannen van Donar - Groningen een uitwedstrijd in het Topsportcentrum in Rotterdam. Een vreemde avond met Dodenherdenking. De Groningers waren extra vroeg vertrokken om al op tijd, ongeveer 19.30 uur in de hal te zijn. Om 20.00 uur was het 2 minuten heel stil in de kantine. 

Daarna maakten beide teams en scheidsrechters zich klaar voor de toch wel belangrijke wedstrijd om de 4e plaats te behouden in de DTL  voor Donar.

De Groningers begonnen goed, Daan Maring draaide goed weg onder het bord en Sjoerd Koopmans deed goed werk qua scores , maar vooral de 10 rebounds in de 1e helft waren heel belangrijk. Via een aantal prima passes van Tim Hoeve van 3-13 naar 12 -23. En na dit kwart de stand 15-26. Al ruim afstand met 11 punten. In het 2e kwart deden ook de mannen van U18 Thomas, Kjeld, Gijs en Noah goed mee. Voor het eerst met een zeer brede selectie van 12 man. En dat is altijd prettig met wat ziekte, blessures of een vol programma Donar. Na het 2e kwart nog niets aan de hand. Wel weinig gescoord, , Rotterdam 8 en Donar 9 punten. Ruststand 23- 35. 

Het 3e kwart was een heel ander verhaal, Rotterdam had zijn gameplan aangepast. Kwam goed uit de kleedkamers, en beide teams scoorden veel beter. Tiemen Tijs ten Have Tim de Vries en Tim Hoeve scoorden voor Donar. Sheyi Adetunji was snel, pakte steals en sprong hoog in de rebound. Maar ook Rotterdam speelde aanvallend veel beter, 44- 55. Elf punten verschil en de thuisploeg zag kansen. Speelde ook goed de 2e helft. Het laatste kwart ging ook naar de Rotterdammers, toch was Donar goed bij de les, en liet deze wedstrijd niet meer glippen. Tim de Vries was de aanjager bij de Groningers, maar ook de youngsters Thomas van Dijk en Gijs Stams knokten voor een goed resultaat. Al met al was het ook goed dat met 62- 71 het laatste fluitsignaal klonk.

Donar behield de 4e plek op de ranglijst, twee dagen later bleek ook dat Landstede Zwolle thuis van Apollo verloor. Kortom eerste vier plaatsen Final Four zijn bekend.

Scores: Tim de Vries 15 5r, Tim Hoeve 15 9 assists, Sjoerd Koopmans 14 13 r, Daan Maring 8 11r, Sheyi Adetunji 4 9r, Tiemen Tijs ten Have 4, Rienk Mast 4 5r, Gijs Stams 3, Jeffrey Sedoc 2, en Thomas van Dijk 1

BAL - Donar U24 Eindstand: 76- 68

Zondagavond  29 april in Sporthal Boshoven speelden BAL en Donar U24 een aantrekkelijke wedstrijd in de Dutch Talent League. Beide teams zijn nog in de race voor een Final Four plek. Een dag eerder won Limburg van Apollo. Donar heeft nog een aantal winstpunten nodig om die felbegeerde 3e of 4e plaats te bemachtigen.


In het 1e kwart opende de thuisploeg sterk.  De driepunters gingen raak en via 6-4 liep men uit naar 22-8. Donar probeerde aanvallend wel iets terug te doen, maar de schoten vielen net niet,  en te gemakkelijk turnovers. 24- 11 na het 1e kwart. Het 2e kwart maakte Donar wat goed van de 13 punten achterstand, Tim de Vries kwam goed van de bank en Daan Maring en Rienk Mast  kwamen onder het bod meer in positie. 5 punten verschil. Na 2x 10 minuten 40- 32 gingen beide teams  naar de kleedkamer, en er ontstond een gelijk opgaande wedstrijd. 


Uit de kleedkamer kwam Donar goed in de wedstrijd. Tim Hoeve maakte een aantal verre driepunters en Donar kwam terug tot 4 punten 48- 44. Maar ook BAL bleef aanvallend gecontroleerd spelen, via penetraties en een goede hand-off wist de thuisploeg de grote mannen goed te vinden. Weert liep weer uit naar 10 punten, 54- 44. Na drie x tien minuten weer 8 p verschil, 62- 54.


In het laatste kwart knokte Donar voor een beter resultaat, en met een enorme vechtlust ging Tim de Vries voorop in de strijd. Hij maakte twee driepunters op rij en 9 punten totaal in dit kwart. Aan de andere kant deed BAL aanvallend ook goed werk, via uitgespeelde aanvallen kwam Tijme van Dijk twee keer in stelling achter de driepuntslijn. Ook  hij maakte ze aan het begin van het 4e kwart feilloos. Kortom een goed gespeeld duel.  Via 70- 62 werd het uiteindelijk 76- 68. Als beide teams zo blijven spelen dan moet een Final Four plek haalbaar zijn.

Scores: Tim de Vries 16, Tim Hoeve 16, Daan Maring 10 en 11 reb, Rienk Mast 8 en 9 reb, Tiemen Tijs ten Have 7, Sjoerd Koopmans 6 , Sheyi Adetunji 2 en Noah Tinga 3

Donar U24 behaalde belangrijke winst in Wijchen

Groningen/ Wijchen Donar U24 speelde afgelopen zondag 22-4-2018 in het Arcus sportcentrum een goede wedstrijd. Doordat Heren 1 een vol programma heeft, was het lastig om het team bij elkaar te brengen. Rienk Mast gaf zijn visitekaartje af in Martiniplaza. Het DTL team, met Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans deed goede zaken tegen TBG Dragons Einduitslag: 72- 77


Coach Pete Miller was in de voorbereiding even bezorgd, dat we het met 6 spelers moesten doen. Maar na goed overleg ging U18 Noah Tinga, Mart Veenstra en ook Heren 1 selectiespelers Tim H en Sjoerd mee naar Wijchen.


En dat was belangrijk. Sjoerd Koopmans en Tim Hoeve maakten in het 1e kwart een paar fijne driepunters en Donar nam hier afstand van de thuisploeg, 8-13. Dragons speelde sterk de laatste weken, met goede resultaten. Nu stond Donar na het 1e kwart met 5 punten voor , 15-20. En dit verschil bleef de gehele wedstrijd op de borden. In het 2e kwart hetzelfde beeld, Dragons schoot goed achter de driepuntslijn en scoorde uit second chance points. Donar had het betere aanvallende spel. Ook bij rust 5 punten verschil. Ruststand : 34- 39.


In het 3e kwart zag je het belang van deze wedstrijd, Dragons kan de laatste tijd van iedereen winnen. Ze kwamen sterk uit de kleedkamer. En namen bij 45- 43 een voorsprong. Donar speelde aanvallend sterk, met resp. scores van Tim de Vries, twee driepunters van Sheyi Adetunji en Jeffrey Sedoc liet zien wat hij kan. Daardoor nam Donar weer de leiding met 5 p. 48- 53 na drie x tien minuten. 


In het laatste kwart bleef het spannend, bij 57- 57 stond het weer gelijk. Daan Maring speelde een zeer solide partij onder het bord. En bleef inside bijna foutloos afronden. Daan kwam uiteindelijk op 20 p en 11 rebounds tegen 82 %. 
altijd. Via 57- 64 en een run naar 10 punten 65- 75 was er uiteindelijk voldoende afstand van de thuisploeg TBG Dragons. Het sterke team collectief behaalde uiteindelijk een goede overwinning, waardoor het DTL team van Groningen nu weer op de 4e plaats terecht komt. Eindstand: 72- 77


Scores Donar : Daan Maring 20, 11r, Tim Hoeve 18, Sjoerd Koopmans 10, Tim de Vries 10, Sheyi Adetunji 8, Jeffrey Sedoc 7,  Tiemen Tijs ten Have 4 

 

Donar behaalde twee goede overwinningen op 1e dag HNBT

Donar- Myerscough College         Eindstand 60 – 53 

In poule A staan drie wedstrijden op het programma. Donar jeugdteam moest al vroeg aantreden in Sporthal Vinkhuizen tegen Myerscough College uit Engeland. Na een sterk begin 6-0 via scores van Tim , Daan en Rienk kwamen de Engelsen iets terug door een match-up zone. Toch wisten de Donar mannen met 9 punten voor te gaan rusten. 26-17.
De 2e helft begon  goed met een mooie step back 3 punter van Tim Hoeve. 30- 19. En Sjoerd Koopmans kwam beter in zijn ritme. Sjoerd had een paar goede assists en maakte precies op tijd een 3 punter bij 45-40 en tweemaal van de vrije worplijn 47- 42. De Engelsen kwamen terug de 2e helft, maar waren niet sterk genoeg om Donar in te halen. Uiteindelijk goed uitgespeeld met een paar mooie scores van Rienk Mast , Tim de Vries maakte 58- 51. En de laatste punten van de vrijeworp lijn van Sjoerd 60- 53. 

Scores: Rienk Mast 15, Tim Hoeve 12, Daan Maring 9, Sjoerd Koopmans 7 en Tim de Vries 4
Daarna gingen de 3 mannen Sjoerd, Rienk en Tim Hoeve douchen en zich klaarmaken voor de busreis naar Den Helder. Daar trad Heren 1 Donar 1 tegen de Den Helder Suns.


EWE Baskets Oldenburg- Donar     Eindtstand: 49- 66 
In de 2e wedstrijd stond Donar daarom met een geheel andere line-up in het veld, de jonge mannen van U18 deden voortreffelijk werk.  Kjeld Zuidema, Gijs Stams, Noah Tinga en Thomas van Dijk  (2x een driepunter eind 2e kwart ) samen leverden zij een goede aanvulling op  het team. 
Tegen EWE Baskets Oldenburg ging men na een spannende 1e helft, 25-30 rusten en Pete Miller complimenteerde het team met hun great job! Er was goed gespeeld tegen de Duitsers. Na 5 punten voor bij rust, nam men alleen maar verder afstand. Daan Maring en Tiemen Tijs ten Have waren zeer goed op elkaar ingespeeld met een high-low post game tegen de zone. De befaamde steal van Sheyi Adetunji werd afgerond met een prachtige dunk. Daan Maring domineerde onder de borden Via 36- 40. Donar liep langzaam weg tegen de Duitse zone. Tiemen Tijs en Daan wisten elkaar goed te vinden en ook Tim de Vries had een aantal fraaie passes. Kortom men liep regelmatig weg naar de tweede overwinning. 49- 66

Scores: Tiemen Tijs ten Have 17, Sheyi Adetunji 15, Daan Maring 9, Tim de Vries 7, Thomas van Dijk 10 en Gijs Stams 7 

Zondag 1 april om 12.15 uur treed het Donar team aan tegen Tornado Basketball Academy uit Kaunas. Beide ploegen strijden dan om de 1e plaats in poule A. 
HNBT wordt vervolgd……

Na vorige week in Zwolle troffen beide teams elkaar alweer op vrijdagavond 23-03. Het was voor de thuisploeg nu zaak om de winstpunten te behalen om aansluiting te behouden bij de top – 4. Ook nu schoot Zwolle beter in de 1e helft. Maar pas in de 2e helft vond Donar enigszins het aanvallend ritme terug. Daardoor werd er nu gewonnen van Landstede Zwolle.
Een trage start in het 1e kwart. De intensiteit lag te laag en Zwolle speelde beter. 5- 14 na een paar minuten en het was al snel tijd voor Pete Miller om een time-out te nemen. Daardoor kwamen de Groningers feller terug in het veld en via een 9-0 run, stond het weer gelijk aan het einde van het 1e kwart, 14-14. Verdedigend klopte het wel in het 2e kwart, maar de gasten hadden een sterke run, met drie 3-punters op rij. Donar speelde nog wat stroef in de aanval. Ruststand: 31- 40.
Daan Maring was aanvallend en reboundend de drijvende kracht bij de Groningers. Hij was o.a. zeer sterk onder het bord, met 17 punten van de 31. Wat belangrijk zou worden na rust, zelf beter zien te scoren en Zwolle afhouden van de aanvallende momenten.  Na de pauze kwam Donar beter uit de kleedkamer. Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans gaven een aantal aanvallende impulsen. Echter Zwolle bleef ook een goed ritme houden, de outside offense werd beter verdedigd , maar nu kregen de mannen van Zwolle inside meer ruimte. Er werd nu volop gestreden door beide teams, na drie keer 10 minuten stond Donar nog maar twee punten achter, 58- 60.
Donar pakte bij aanvang van het 4e kwart de zaken verdedigend nog wat strakker aan. En wisten de Zwollenaren 4 minuten lang van scoren af te houden. Maar aanvallend gingen er maar 4 punten raak in de eerste minuten, zo bleef het lange tijd stilstaan op een lage score van 62-60.  Donar speelde het beste aan het eind en liep 8 punten uit naar 68-60. De intensiteit lag hoog, en de scheidsrechters kregen het lastig om het spel te volgen. Tim Hoeve kreeg een merkwaardige T-fout. En daardoor leek het alsof men het weer spannend wilde maken. De vechtlust was echter goed, en men bleef met het hoofd spelen. Kortom door een aantal breakaway scores en controle van Tim Hoeve bracht Donar nu de overwinning in veilige haven.  Eindstand: 81- 72
Het blijft dringen in de DTL om een plaats te bemachtigen rond de 3e en 4e plek. Drie teams strijden volop om een Final 4 positie. Zwolle nu op #3, Donar op #4 en Limburg op # 5 , met een miniem verschil. 

Scores: Daan Maring 21, Sjoerd Koopmans 16 + 9 reb, Tim Hoeve 17 , Tim de Vries 15,  Tiemen Tijs ten Have 8,  Jeffrey Sedoc 2, Rienk Mast 2 en 12 reb,.
 

Donar MU 24 verliest van koploper Apollo

In het 1e kwart nam Apollo al voldoende afstand, 13 - 23. De gasten schoten met scherp. Donar begon goed met een assist van Daan op Rienk Mast en Sjoerd Koopmans werd gezocht in de mismatch 4-0. Daarna namen de Amsterdammers het heft in handden via goede acties van Keyshawn Byron, Iyen Enaruna en Malevy Leons. Via 11-20 werd het eenvoudig 10 punten verschil voor Apollo 13-23 na het 1e kwart.

En in de 2e periode bouwden de Amsterdammers verder aan hun voorsprong. Donar had teveel turnovers en in de transition namen de gasten verder afstand. Donar probeerde onder de 10 punten te komen, maar Denzel Ndongosi vergrootte de afstand met twee driepunters op rij, 13-29. Daarna deed Donar wat terug met goed spel van Rienk Mast , Daan Maring en Tim Hoeve. Toch hielden de Amsterdammers het betere van het spel.  Rust 28 - 41.

Toch knokten de Donar mannen zich terug in het 3e kwart.  Met name Tim de Vries werkte hard in dit kwart en ging voorop in de inhaalrace. Door een aantal prima score van Tim de Vries en Daan Maring kwam Donar weer binnen de 10 punten grens, 39- 47. En een time-out voor Amsterdam. Tot 7 punten kwam men bij 49 - 57. Ook de Apollo spelers maakten op de juiste momenten driepunters. En de gasten gingen weer met 11p aan de leiding. 49 - 60.

In het laatste kwart probeerde Donar via driepunters weer aansluiting te vinden.  O.a. 2x Tim Hoeve en Sheyi Adetunji schoten Donar weer dichterbij in het laatste kwart. 62 - 69. Verder lieten de Amsterdammers het niet komen. Iyen Enaruna speelde goed, en wat Donar ook probeerde de Apollo spelers gooiden steeds op tijd de wedstrijd op slot. Apollo behaalde een verdiende overwinning in de Willem Alexanderhal. En uiteindelijk kwam het weer op 11 punten verschil.

Einduitslag : 66 - 77
Scores: Tim Hoeve 14 , Rienk Mast,  13 Tim de Vries 11,  Sheyi Adetunji 11, Sjoerd Koopmans 9 en Daan Maring 8

Herstel tegen Zwolle

Na vorige week in Zwolle troffen beide teams elkaar alweer op vrijdagavond 23-03. Het was voor de thuisploeg nu zaak om de winstpunten te behalen om aansluiting te behouden bij de top – 4. Ook nu schoot Zwolle beter in de 1e helft. Maar pas in de 2e helft vond Donar enigszins het aanvallend ritme terug. Daardoor werd er nu gewonnen van Landstede Zwolle.

Een trage start in het 1e kwart. De intensiteit lag te laag en Zwolle speelde beter. 5- 14 na een paar minuten en het was al snel tijd voor Pete Miller om een time-out te nemen. Daardoor kwamen de Groningers feller terug in het veld en via een 9-0 run, stond het weer gelijk aan het einde van het 1e kwart, 14-14. Verdedigend klopte het wel in het 2e kwart, maar de gasten hadden een sterke run, met drie 3-punters op rij. Donar speelde nog wat stroef in de aanval. Ruststand: 31- 40.

Daan Maring was aanvallend en reboundend de drijvende kracht bij de Groningers. Hij was o.a. zeer sterk onder het bord, met 17 punten van de 31. Wat belangrijk zou worden na rust, zelf beter zien te scoren en Zwolle afhouden van de aanvallende momenten.  Na de pauze kwam Donar beter uit de kleedkamer. Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans gaven een aantal aanvallende impulsen. Echter Zwolle bleef ook een goed ritme houden, de outside offense werd beter verdedigd , maar nu kregen de mannen van Zwolle inside meer ruimte. Er werd nu volop gestreden door beide teams, na drie keer 10 minuten stond Donar nog maar twee punten achter, 58- 60.

Donar pakte bij aanvang van het 4e kwart de zaken verdedigend nog wat strakker aan. En wisten de Zwollenaren 4 minuten lang van scoren af te houden. Maar aanvallend gingen er maar 4 punten raak in de eerste minuten, zo bleef het lange tijd stilstaan op een lage score van 62-60.  Donar speelde het beste aan het eind en liep 8 punten uit naar 68-60. De intensiteit lag hoog, en de scheidsrechters kregen het lastig om het spel te volgen. Tim Hoeve kreeg een merkwaardige T-fout. En daardoor leek het alsof men het weer spannend wilde maken. De vechtlust was echter goed, en men bleef met het hoofd spelen. Kortom door een aantal breakaway scores en controle van Tim Hoeve bracht Donar nu de overwinning in veilige haven.  Eindstand: 81- 72

Het blijft dringen in de DTL om een plaats te bemachtigen rond de 3e en 4e plek. Drie teams strijden volop om een Final 4 positie. Zwolle nu op #3, Donar op #4 en Limburg op # 5 , met een miniem verschil.

Scores: Daan Maring 21, Sjoerd Koopmans 16 + 9 reb,, Tim Hoeve 17 , Tim de Vries 15,  Tiemen Tijs ten Have 8,  Jeffrey Sedoc 2, Rienk Mast 2 en 12 reb

Donar U24 had een slecht weekend

Twee wedstrijden van belang voor een positie in de top 4. Donar stond voor dit weekend nr 3 , maar na twee nederlagen tegen respectievelijk Landstede Zwolle en op zondag tegen ZZ Leiden, zakte men naar de 5e plek.

Landstede Zwolle – Donar MU 24     Einduitslag: 74- 60
In Zwolle in het Landstede sportcentrum was de thuisploeg te sterk. Na een matige 1e helft probeerden de Groningers wat recht te zetten. Bij rust stond het 43- 27. In het tweede deel, na de pauze  was er een kleine opleving, 54- 41 na drie keer tien minuten. Echter het schotpercentage was onvoldoende ( als team   37,5 %) . De Groningers waren niet bij machte  om het de Zwollenaren echt moeilijk te maken. Men kwam niet dichterbij dan 9 punten, 47- 36. En het verschil schommelde de hele wedstrijd rond 14 punten. Uiteindelijk speelde Zwolle zeker een betere partij en was de winst verdiend  voor de Zwollenaren.

Eindstand: 74- 60
Scores: Tim Hoeve 22, Rienk Mast 17 en Sjoerd Koopmans 13

Donar U24- ZZ Leiden             Einduitslag: 52 - 66
Zondagmiddag 18 maart al om 12.30 uur de tweede wedstrijd tegen ZZ Leiden in het Willem Alexander Sportcentrum. Leiden een hele andere ploeg. Een fysiek team met veel druk over het hele veld. Ook hier was duidelijk, beide teams strijden voor een top 4 positie. De gasten uit de sleutelstad begonnen goed, 4-14 na vijf minuten. De Big guys, # 19 Sake Hoogsteden en #23 Jelle van Heiningen maakten ook hun verre driepunters. Donar moest anders verdedigen en aanvallend beter spelen. Met een paar mooie acties van Tim Hoeve en Daan Maring trok Donar  de stand  in de game wat meer in evenwicht . 16- 22 na het 1e kwart. Dan in het 2e kwart begon Donar goed, met een paar fraaie acties van Daan en een dunk van Tiemen Tijs ten Have. Het stond 27- 29 na een paar minuten spelen, Echter Leiden was klaar om te spelen en schoot veel raak als team. Donar miste to easy lay-ups en Leiden nam afstand. Ruststand 31- 45.
Al met al bleef het verhaal van dit weekend, geen scherpte om te finishen. Ogenschijnlijk makkelijke inleggers werden gemist en de tegenstander ZZ Leiden behoort absoluut tot de top 3. De 2e helft was het tijd om op te staan als team, meer inzet en fysiek het duel aangaan. Donar was klaar na de pauze, een driepunter van Tim Hoeve, een score + bonus van Rienk Mast en een aantal sterke inside moves van Daan bracht de Groningers terug op 9 en 10 punten, via 42- 51 werd het 44- 54 eind 3e kwart. Het was nog steeds een wedstrijd. En 4 punten ingelopen. Leiden trok het spel weer naar zich toe in het 4e kwart, Okke Hoornhout en Marijn Ververs schoten makkelijk en creëerden kansen voor Leiden. Met 5 minuten spelen stonden de gasten weer 12 punten voor, 48- 60. Donar was ook nu niet in staat om tegen een behoorlijk schotpercentage te finishen. 20/61 is simpelweg te weinig. Met 32 % schot win je vaak geen wedstrijden. Leiden deed het iets beter 37 % en behaalde een belangrijke zege in de uitwedstrijd.

Eindstand: 52- 66
Scores: Tim Hoeve 18, Daan Maring 12, 10 rebounds, Rienk Mast 12, Sheyi Adetunji 6
Leiden: Marijn Ververs 16, Sake Hoogsteden 15, Okke Hoornhout 11, Rens Butter 9 en Leratho Biekman 8

Volgende week vrijdag heeft Donar een nieuwe kans, dan komt Zwolle alweer op bezoek in Vinkhuizen
 

Spannend duel in Apollohal tussen Apollo U24- Donar U24

Zondagmiddag 4-03-2018, Amsterdam 

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams , Apollo #1 en Donar #3 waren klaar voor een belangrijke strijd. Helaas trok Donar net aan het kortste eind: 74-71, hoewel de eigenlijke score maar 1 punt verschil was; 74- 73. Maar twee punten kwamen in de 1e helft helaas niet op de tablet. 
Het begin was voor de Amsterdammers, bij 11- 4 nam Donar een time-out en trok de wedstrijd meer in evenwicht 18-14 na het 1e kwart. Donar speelde beter het 2e kwart, Sheyi Adetunji en Tiemen Tijs ten Have kwamen sterk van de bank. Donar pakte voor het eerst een kleine voorsprong. Via 20- 24 , een driepunter van Tim de Vries 23- 29 een time –out van coach Lodewijk Bottelier voor Apollo.  Helaas maakte de tafel hierna een belangrijke fout, Tiemen Tijs had twee veldscores, waarvan er maar één ingetoetst werd op de tablet. Terwijl er toch echt 31 punten stonden op het scorebord en de scouting van de Groningers, ging de score terug van 26- 31 naar 26-29. Uiteindelijk wel een wezenlijk onderdeel van het scoren, de punten goed bijhouden. Maar volgens de officials was daar niets aan te doen,” de jurytafel is leidend”. Helaas , dan maar weer verder...en bij rust is het een spannend duel 38-33.
In het 3e kwart was wederom het kwart gelijk opgaand, (25-24 kwartstand) waardoor het na 3x tien minuten 63- 57 stond. Beide teams hadden kans op een overwinning. Donar kwam weer terug in het 4e kwart door een sterke drive van Thomas van Dijk + bonus, en score van Tiemen Tijs 65-62. 
Kortom het was een spannend laatste kwart. Donar vocht voor een goed resultaat, maar een aantal aanvallen werd te snel afgerond. In de laatste minuten wisselde het balbezit nog een paar keer. Keyshawn Byron Bottelier  #4 maakte een belangrijke 2 punter, 74- 69. Time-out van coach Pete Miller en Tim Hoeve scoorde 2 vrije worpen 74- 71. En met nog 29 seconden te gaan een time-out voor Apollo, die wist de aanval niet meer te benutten. De laatste aanval gingen de Groningers voor een driepunter, waar anders een lay-up ook genoeg was voor de winst, deze poging ging helaas mis. Een spannend duel leverde de Amsterdammers met enig fortuin de winst op. .

Eindstand: 74- 71.
Scores: Tim Hoeve 21, 7 assists, Rienk Mast 13, 11r, Daan Maring 11p, 11r,  Tiemen Tijs ten Have 11, Tim de Vries 7, Sheyi Adetunji 7, Thomas van Dijk 3, 

Zaterdagavond 24 februari speelde de MU 24 van Donar een lastige uitwedstrijd in Purmerend. Het begin was voor de thuisploeg, na 5-0 namen de Groningers als snel een time-out in de 2e minuut. Waterland kreeg teveel ruimte en speelde beter in de 1e helft. Ook in het 2e kwart werd er nog vaak gemist, door veel druk en pressie van de Waterland/ Early Bird ploeg kwam Donar niet in zijn ritme. Ruststand 32- 22
Na een goed teampraatje en met duidelijke aandachtspunten in de kleedkamer van coach Pete Miller kwam Donar het 3e kwart veel beter uit de startblokken. Het team was on fire, na een 9-0 run nam Early Bird Waterland in de 2e minuut een time-out. Verder ging deze wedstrijd door als een spannend duel en een close-game met steeds een paar punten verschil was het vervolg.  Eind 3e kwart stonden de teams dicht bij elkaar 41- 39.
In het 4e kwart werd fel gestreden voor de overwinning. Donar scoorde beter en pakte een kleine voorsprong, maar door een paar onwaarschijnlijke scores van Waterland kwam de thuisploeg weer dichtbij. 
Waterland bleef de press hanteren en uit de steals kreeg men weer een kleine voorsprong met 4 ½ minuut te gaan stond het 55- 53.
In de eindfase brak Donar de press en met nog een minuut te gaan kwam er een klein voordeel, 58- 62. Aan het eind van de wedstrijd maken Tim Hoeve en Rienk Mast belangrijke scores. Ook in de passing liet Tim Hoeve zien dat hij belangrijk is voor het team. Donar behaalde uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning.

Eindstand 58- 67
Scores: Rienk Mast 20, Tim Hoeve 16, Daan Maring 10, Sjoerd Koopmans 6, Tiemen Tijs ten Have 6, Jeffrey Sedoc 3, Tim de Vries 3 en Sheyi Adetunji 3
 

Donar U24 pakt keurige overwinning op Rotterdam

Het DTL team van Donar is de laatste weken goed op dreef. Vorige week werd nog gewonnen van Den Bosch. Vrijdagavond  16 februari was men goed bij de les in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam. De gasten waren hun reservetenues vergeten en konden gelukkig in de inspeelshirts aantreden. Donar begon scherp aan het duel. Via een tweetal driepunters van Sjoerd en Tim nam men de leiding bij 12-5. Rotterdam ging in een zone. Maar ook de wisselwerking tussen de Big-men Daan en Rienk en van buiten Jeffrey Sedoc , Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans verliep prima. Donar ging met 25- 14 aan de leiding na het 1e kwart.  Iedereen kreeg speelminuten bij de Groningers, Tiemen Tijs ten Have kwam Daan afwisselen en Thomas van Dijk gaf Tim Hoeve een aantal minuten rust. In het 2e kwart nam de thuisploeg verder afstand: ( 18-13 2e kwart) Ruststand 43- 27
In het 3e kwart kwamen de Rotterdammers wat dichterbij.  Men schoot beter en vooral inside moves van Ruben Blaakman en ook door driepunters bleef men in de race. Donar moest geconcentreerd blijven en met Tim de Vries van de bank kwam er weer meer agressie in het veld, een steal en score bracht het verschil weer op 15, 56- 41. Toch een licht voordeel voor de Rotterdammers dit kwart (21- 23). Na drie x tien minuten 64- 50.
Donar pakte het laatste kwart de draad weer op, sneller in de transition , een steal en fastbreak via Tim de Vries eindigde bij Thomas van Dijk en schoot een driepunter binnen. Donar kwam weer op 21 p verschil, 74- 53. Door hard werken bleef de marge voldoende, een paar mooie acties van Rienk Mast, Tim Hoeve en Sjoerd Koopmans tot slot en de verdiende overwinning bleef in handen van de thuisploeg.


Eindstand 84- 60
Scores: Tim Hoeve 20, Sjoerd Koopmans 16, Rienk Mast 13 , 13 reb, Daan Maring 9, 16 reb, Jeffrey Sedoc 8, Tim de Vries 6, Tiemen Tijs ten Have 6, Thomas van Dijk 3 en Lars Lengton 2r, 
 

Donar u24 pakt de winst in spannende partij tegen New Heroes Den Bosch

Dat beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn bleek eens te meer zondag 11 februari. Nu al het derde duel dit seizoen met steeds zeer kleine verschillen. Toch is het U24 team van coach Pete Miller net aan het eind van de streep iets sterker. Hoewel de teams elkaar vandaag in de Willem Alexanderhal weinig toegaven. Donar begon sterk, 6-0. Een time-out van coach Paul van Asseldonk en de Den Bosch spelers pakten de leiding over. Na het 1e kwart 15- 19. Het leek een gelijk opgaande strijd te worden. Den Bosch gaf veel pressie over het hele veld en Donar moest geconcentreerd spelen en  kwam tot goede scores. Na het 2e kwart 23-19 voor de Groningers stonden beide teams weer precies in evenwicht. Ruststand 38- 38.
Eigenlijk werd duidelijk dat beide teams een goede wedstrijd speelden en bijna niet voor elkaar onder deden . Den Bosch zocht vaak de 1-1 penetratie , maar schoot ook prima van buiten. Donar had maar liefst 7 spelers in de dubbele scores qua punten, en moest tot het uiterste gaan. Na drie keer 10 minuten, slecht 1 punt verschil, 62 – 61. Het kwam dus in het laatste kwart aan op execution in de offense, en strijdlust van beide teams. New Heroes Den Bosch gaat echt volop in de strijd, maar Donar bleek net op het juiste moment te kunnen finishen.

Kortom een zeer spannend laatste kwart, waar de winstpunten in Groningen bleven, zeer teleurstellend voor New Heroes. Zij hadden dit seizoen al vaak goed gespeeld , maar net niet kunnen afmaken. 
Eindstand: 88- 85
Scores: Sjoerd Koopmans 15, Tim Hoeve 15, Jeffrey Sedoc 14, Tim de Vries 14, Rienk Mast 10 (13 rebounds), Daan Maring 10 , Tiemen Tijs ten Have 10 ( 6 reb) 
 

Donar U24 speelde een zwakke wedstrijd tegen TBV Dragons

Zondagmiddag  4 februari 2018 was het U24 team van Donar niet goed bij de les. Veel meer scherpte bij de tegenstander uit Wijchen. In de uitwedstrijd werd nog met ruime cijfers gewonnen, 55-84. Maar vandaag was de ploeg uit Wijchen goed geconcentreerd en met name Lars Krooshof schoot met scherp. Na het 1e kwart bleek al dat het geen goed begin was van de thuisploeg, 16-17 (1e kwart).

Donar wist wist wat er anders moest, meer concentratie en harder de duels aangaan. Dit lukte maar niet goed en TBV Dragons kwam steeds beter in de wedstrijd. Veel makkelijke ballen in de paint werden door de Groningers gemist; en calls mee krijgen zou niet vaak gebeuren deze middag. Het team moest het op eigen kracht doen. Ruststand: 26- 30.

Voor Donar een erg lage score, dus er moest iets gebeuren in de aanval. Maar ondanks de pauze liep Donar ook in de 2e helft achter de feiten aan. Dragons begon weer sterker aan het 3e kwart, dit kwart 10-18 zegt dus ook veel. Na 3 keer tien minuten 12 punten achter: 36-48.

Sheyi Adetunji probeerde meer snelheid in de wedstrijd te krijgen en Daan Maring knokte zich een weg naar de basket. Maar over het geheel werd er teveel gemist, de stats waren ook duidelijk 4/ 21 driepunters en 41% van de foul-line. Niet echt cijfers om mee thuis te komen.

In het 4e kwart kwam er nog een opleving, even kansen op aansluiting (43-50), maar ook nu lieten de Groningers teveel kansen onbenut. En bij de Dragons schoot Lars Krooshof bijna feilloos achter de driepuntslijn en bracht zijn totaal op 30 punten. Donar komt via Rienk Mast op de vrije worp lijn nog terug tot 55-61, maar uiteindelijk winnen de gasten uit Wijchen, omdat ze simpelweg beter speelden.

Eindstand : 55-65.

Scores: Daan Maring 11, 10r; Tim Hoeve 10, 11; Rienk Mast 9, 13 r; Tim de Vries 9; Sheyi Adetunji 7; Sjoerd Koopmans 6; Jeffrey Sedoc 2 en Teimen Tijs ten Have 2

TBV Dragons: Lars Krooshof 30; Wouter Bruggeman 8 en Yannick Pinckaers 8

 

Donar U24 behaalt belangrijke winst op koploper BAL

Het Donar DTL team speelde afgelopen vrijdag, 26-01 een goede wedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg. De ploeg uit Weert had tot dusver nog maar 1 duel verloren. Om te kijken waar de Groningers nu staan, was het belang van deze wedstrijd duidelijk bij alle spelers. Donar begon goed, na 11- 5 nam Weert al snel een time-out. De aanval bij de Groningers draait op volle toeren, hoog tempo, goede passes  Tim Hoeve kwam al op 5 assists en aanvallend de juiste schoten creëren. 
Sjoerd Koopmans en Tim de Vries lieten zien dat je met de juiste inzet ballen onderschept en easy-baskets krijgt uit de fast-break. Een heel goed 1e kwart werd afgesloten met 29- 15. Rienk Mast en Daan Maring zijn sterk onder de basket, en men kreeg zelfs nog meer kansen, maar soms draaide de bal eruit. In het 2e kwart hetzelfde beeld,  Tiemen Tijs speelde sterk en gaf in de rotatie andere Big –men wat rust. Weert herpakt zich iets in de verdediging en de game gaat door in een hoog tempo. Af en toe een time-out om wat rust te nemen. Half-time 49- 32 voor de thuisploeg.
Na de rust zag je een iets feller spelend Weert, meer agressie over het hele veld en ook inside deed men aanvallend het beter. # 13 Kamiel Hamers kwam onder het bord door en van afstand begon Weert ook beter te schieten. Toch komen de gasten uiteindelijk maar 3 punten dichterbij. Na het 3e kwart , iets meer het tempo bepalen, een time-out om even bij te praten en het aantal turn-overs naar beneden zien te krijgen. Tussenstand na 3x 10 minuten 67- 53. Tot 11 punten kwamen de Limburgers terug,  bij 62- 51, maar daarna trok Donar de wedstrijd zich met goed spel weer  naar zich toe.
De aanval werd goed uitgespeeld en de juiste opties met inside sterk spel van Rienk Mast, 2 punten score + bonus bracht de voorsprong weer op 80- 65. Een driepunter van Tim Hoeve gaf voldoende afstand 84- 67. Daardoor was de wedstrijd in de laatste minuten beslist. 
Kortom een goede wedstrijd voor Donar U24 en men sprong van de 5e naar de 3e plaats in de DTL- competitie. 
Einduitslag: 94- 75

Scores:  Rienk Mast 23, 13r, Sjoerd Koopmans 18, Tim de Vries 14, Daan Maring 12, 7 r,  Tiemen Tijs ten Have 9, 7r,  Sheyi Adetunji 7, Tim Hoeve 7, Jeffrey Sedoc 4 

 

Groot verschil tussen Donar en Harlemlakers

Vrijdagavond 19 januari 2018 was de wedstrijd in Groningen eigenlijk in de eerste helft al beslist. Donar DTL ging aan de leiding met 61- 21. Harlemlakers miste schijnbaar een aantal spelers, en Donar U24 is als team al aardig ingespeeld op elkaar. 1e kwart 10 punten verschil, 24-14. En dit verschil liep in het 2e kwart hoog op, 37-7 kwartstand. Daardoor gingen we de kleedkamers opzoeken met 61- 21 ruststand. 
Dan is het altijd zaak om gefocust te blijven, en  klaar te zijn voor veranderingen in de 2e helft. De Harlemlakers speelden beter het 3e kwart, meer agressie in de verdediging en er werd veel beter geschoten. 3e kwart 22- 21. Het verschil bleef nagenoeg gelijk. De Groningers schoten in Sporthal Vinkhuizen met scherp, 73 % van het veld met 2 punters en ook achter de driepuntlijn 12/25. Kortom als Donar zo schiet is het lastig af te stoppen. Uiteindelijk het 4e kwart een kwestie van goed uitspelen, 28- 20 in de laatste periode. 
Daardoor stond er als einduitslag een hoge score op scorebord: Eindstand: 111- 62.

Scores: Tim de Vries 24, Sjoerd Koopmans 16, Daan Maring 16 en 19 rebounds, Rienk Mast 15, Tim Hoeve 13, 9r en 8 assisists, Tiemen Tijs ten Have 11, Sheyi Adetunji 10 en Jeffrey Sedoc 6

Zondagmiddag in de Maaspoort New Heroes Den Bosch tegen Donar U24

Een belangrijke wedstrijd gezien de ranglijst, Donar U24 nog op de 5e plaats, maar bij winst zou New Heroes dichterbij komen. Nu is er na deze wedstrijd nog 4 punten onderling verschil in de stand.
Een gelijk opgaande wedstrijd, in het 1e en 2e kwart weinig verschil tussen beide teams. En langere tijd stond Den Bosch aan de goede kant van de score. 14 -14 na het 1e kwart. Het tempo lag laag, er werd veel gemist en van beide kanten aardig wat fouten gemaakt in passing, dribbels en domweg over de lijn stappen. In het 2e kwart nam de thuisploeg een kleine voorsprong 30- 24, maar de laatste drie minuten trekt Donar de score weer gelijk via Sjoerd Koopmans en Rienk Mast. 
Ruststand 30- 30. Den Bosch speelde het 3e kwart eigenlijk iets beter en er viel meer in de aanval. Toch blijven de teams door een aantal vreemde acties dicht bij elkaar. Tot slot het 4e kwart, net op het juiste moment trok Donar het spel enigszins naar zich toe. Hoewel het lange tijd leek, dat New Heroes deze wedstrijd ook kon winnen. Maar met weinig fouten van de vrije worplijn, Rienk Mast 12 op 12. En Den Bosch was ook nog steeds in de wedstrijd om dit duel naar zich toe te trekken. 
Toch vielen de laatste schoten iets beter bij Donar en gaat een spannend duel aan het eind van het 4e kwart toch naar de Groningers. Eindstand: 73- 78
De onderlinge stand is nu wel wat vertekend; teams met 9 wedstrijden gespeeld BAL en Apollo 10. Donar 11 en Landstede Zwolle 13 games. Toch is het bovenin heel spannend wie er bij de eerste drie of vier gaan eindigen. Donar U24 wil vooral omhoog kijken, met eerst 5 thuiswedstrijden op rij, waaronder BA Limburg over 14 dagen. 

Einduitslag: 73- 78

Scores: Rienk Mast 28p, 10r, Tim Hoeve 15p 6r, 6 assists, Sjoerd Koopmans 9p 5r, en twee belangrijke blocked shots, Daan Maring 3p en 11 r. 

 

ZZ Leiden - Donar U24

Een belangrijk duel om de 3e plaats met klein verschil verloren voor Donar in Leiden.

Donar speelde vrijdagavond  8 december ’17 om 21.00 uur een belangrijke wedstrijd tegen ZZ Leiden, die qua punten gelijk stonden met de Groningers. Helaas werd er na een felle strijd met 78- 72 verloren . Een wedstrijd op het scherpst van de snede. Donar begon goed met Tim Hoeve die aanvallend 3x op rij raak schoot. Na een paar minuten nam ZZ Leiden de 1e time-out. Bij een 2-6 tussenstand ging de thuisploeg fysieker spelen. Na 5 minuten stond het 6- 12 , maar dit verschil werd in het 1e kwart recht getrokken. 15 – 16 na tien minuten.

In het 2e kwart was het leuk om te zien, hoe gecontroleerd beide ploegen speelden. Na een zoveelste change lead was het weer 26- 29 voor Donar. Maar aan het eind van het 2e kwart pakte Leiden de voorsprong 40- 36. Kortom een wedstrijd , waarbij in totaal 24x lead changes waren, zodat wel zichtbaar werd dat beide partijen gingen voor de winst. Na de pauze de grootste run 0- 7 voor Donar, met een tussenstand 40- 43. En zo bleef het steeds stuivertje wisselen. Leiden kwam snel terug in het 3e kwart tot 47 -47 en daarna gaan de Leidenaren aan de leiding aan het eind van het 3e kwart met 57- 51.

Donar had ook pech in deze fase, na een drive van Sheyi Adetunji valt hij behoorlijk hard tegen de muur. Hij viel wederom uit met een hersenschudding. Met enige goede hulp van ouders van Leiden werd er 1e hulp ingeschakeld en door het verplegend personeel kreeg Sheyi  advies om liggend de terugreis te aanvaarden.  Ondertussen werd er in de zaal verder gestreden voor elke bal, het bleef een close game. Na 5 minuten in het 4e kwart stond het 66- 62. Leiden nam het vaakst de leiding. Ook Donar vocht nog 1x terug tot 2 punten, maar uiteindelijk pakt ZZ Leiden de winst. Het laatste fluitsignaal klonk bij 78- 72.

De thuisploeg was vandaag de betere in rebounding, terwijl de Groningers een beter schotpercentage hadden. Maar het team met de meeste rebounds pakt de winst.

Scores Donar: Tim Hoeve 23, Daan Maring 11 , 10 reb, Sjoerd Koopmans 9 , Rienk Mast 9, Tim de Vries en Tiemen Tijs ten Have beide 7

ZZ Leiden: Naigel Onuoha 24, 7reb, Rens Butter 10,  Sake Hoogsteden 9 Jelle van Heiningen 8

Einduitslag: 78 – 72 

Grote overwinning Donar U24 - Early Bird/Waterland

Vrijdagavond 1 december 2017 speelde het DTL team van Donar een goede wedstrijd tegen het Bolwerk combinatieteam van Purmerend. Hoewel de gasten een stuk lager staan op de ranglijst wisten ze een aantal kwarten goed tegenstand te bieden. Maar in het 1e kwart nam Donar al snel afstand van de Noord Hollanders. Rienk Mast begon met een driepunter en na 5-0 nam Early Bird snel een time-out. Toch wist de thuisploeg de 1-3-1-zone met fraaie passes van met name Tim Hoeve makkelijk open te breken. Daan Maring heerste onder de borden, en had al 7 rebounds te pakken. 22-13 na het 1e kwart.  Het 2e kwart begon spectaculair, TT ten Have hard naar de basket, maar hij werd licht gehinderd, vandaar dat er een misdunk volgde. Hierna deed Tiemen Tijs het dunnetjes over en finishte fraai met een lay-up. Nu speelden de gasten een tijd m-t-m afgewisseld met een 3-2 zone. Early Bird had een kleiner team, maar met variatie in de defense bleven ze lang in het spoor. Ruststand 46- 33.
In de kleedkamer waren de Groningers van plan om er in de 2e helft met de juiste focus tegenaan te gaan. Met goed uitgespeelde aanvallen kwamen alle spelers veelal in de dubbele cijfers. De bal werd goed rondgespeeld, Tim de Vries 4/7 driepunters, Jeffrey Sedoc 6/10 van het veld en Sheyi Adetunji maakten belangrijke punten. Rienk speelde met een lichte pijn in de knie en bleef derhalve het 4e kwart aan de kant. Na drie keer 10 minuten 69- 51. 18 punten verschil was in feite nog niet genoeg. 
In het 4e kwart gaf Purmerend de strijd op, ze kregen steeds meer moeite om de Groningers af te stoppen, Daan  was achteraf, the man of the match en kwam in totaal op 26 rebounds. Maar liefst 7 spelers van Donar eindigden met dubbele cijfers in de punten. Een groot verschil aan het eind, met het 100e punt van Jeffrey Sedoc. 
Eindstand: 101 -62

Scores: Daan Maring 18(26 reb!) Rienk Mast 16, Sheyi Adetunji 16, Jeffrey Sedoc 14, Tim de Vries 12, Sjoerd Koopmans 12, Tiemen Tijs ten Have 10 en Tim Hoeve 11 assists.
Volgend weekend wordt het voor Donar U24 echt belangrijk met twee wedstrijden in één weekend, tegen resp. de #5 ZZ Leiden op vrijdagavond 8-12 in Leiden. Twee dagen later op zondag 10 december ’17 # 3 Apollo Amsterdam om 12.30 uur in Willem Alexander Sportcentrum. 
 

Donar DTL boekt dikke winst in Rotterdam

Afgelopen vrijdag speelde het DTL team van Donar om 21:00 uur in en tegen Rotterdam. Donar speelde een goede wedstrijd. Na 5 minuten was het 8-12 en door goed spel met onder andere een dunk met bonus van Rienk Mast vluchtte Rotterdam al snel in een time-out. Het verschil liep snel op en na het eerste kwart ging Donar aan de leiding met 10- 22.

Helaas viel Tim de Vries uit in het 2e kwart met een enkelblessure. Daardoor moest Donar het verder doen met acht spelers. Maar de verschillen in aanval en verdediging werden goed zichtbaar; Rotterdam moest het van de 1-1 naar de basket hebben. Het Donar team raakt de laatste weken steeds beter ingespeeld en 11 op 21 driepunters was ronduit goed te noemen. Ruststand 21- 36.

Het derde kwart is vaak belangrijk. Donar bleef alert en speelde deze periode het beste basketbal en liep uit naar 28-60. De verdediging liet dit kwart dus slechts 7 punten toe van de Rotterdammers. Bij zo’n grote voorsprong is het vaak lastig om ook de laatste 10 minuten scherp en geconcentreerd te blijven spelen. De verleiding is groot om te mooi te willen spelen, maar liever een gemaakte lay-up dan een paar misdunks. Alle acht spelers kregen speeltijd en kwamen op het scoresheet. Het laatste fluitsignaal klonk bij 44-81; een grote overwinning en met een goed gevoel in de bus voor de lange terugreis.

Scores: Rienk Mast 22, Sjoerd Koopmans 18, Tim Hoeve 16, Tiemen Tijs ten Have 8, Jeffrey Sedoc 8,  Daan Maring 4, Sheyi Adetunji 3, Thomas van Dijk 2.

Rebounds: Rienk 14, Daan 11 en Tim Hoeve 8

Donar U24 wint de uitwedstrijd in Wijchen met 55- 84 van TBG Dragons

Zaterdag 11-11-2017 

Het was geen mooie wedstrijd in het Arcus Sportcentrum in Wijchen, coach Pete Miller sprak na afloop van een “ugly” game, maar toch smaakte de overwinning goed. In het 1e kwart liet het DTL team van Donar  zien dat ze sterker zijn dan de meeste tegenstanders. En TBG Dragons keek na 10 minuten tegen 12 punten achterstand aan ; 13- 25. 
Donar nam afstand, al speelden ze niet hun beste spel, inside waren Rienk en Daan goed op dreef. Tim Hoeve leidde de aanval. Echter de meeste punten kwamen van Tim de Vries, hij schoot 4 uit 6 achter de driepuntslijn. Ook in het 2e kwart iets meer overwicht en 16-20 in deze periode, waardoor we met 29- 45 de pauze ingingen.
Van belang was om niet te verslappen in de 2e helft, de coach van TBG Dragons, geen onbekende in Groningen, Matthew Otten probeerde tactisch met een press en traps op de middenlijn meer druk op de Donar spelers te zetten. Dit lukte maar even.
Sheyi was gelukkig terug , na twee weken afwezigheid, en de guards braken de pressie van Wijchen. Tiemen Tijs begon nu ook lay-ups te maken,  alle acties naar het bord waren goed. Als team pakten de Groningers veel meer rebounds, 52 in totaal. Na het 3e kwart was er een 20 punten voorsprong: 39- 59.
Kortom , met veelal door wisselen moest deze marge veilig gesteld kunnen worden. Noah Tinga kwam sterk van de bank en ook Lars Lengton maakte zijn eerste minuten. Iedereen kwam op het scorescheet. Ook fijn dat iedereen minuten kon maken bij Donar. Uiteindelijk werd het een ruime overwinning. 
Einduitslag: 55- 84. Daarmee staat Donar DTL U24 op de vierde plaats achter, Apollo, Basketball Limburgen Landstede Zwolle 

Scores: Tim de Vries 24p ( 5/8 driepunters), Rienk Mast 19, 10 rebounds, Daan Maring 9, 11 rebounds, Tim Hoeve 9p, 7 r, 6 assists, Sheyi Adetunji 7p, Tiemen Tijs ten Have 6p, 8r, Noah Tinga 8
 

Overtuigende zege DTL U24 Donar tegen Harlemlakers

Vrijdagavond 27 oktober speelde Donar U24 een zeer goede wedstrijd in het Caland Lyceum in Amsterdam. Vanaf het 1e kwart liet men zien dat er goede bedoelingen waren om nu ook eens de uitwedstrijd te winnen. Er werd tegen een hoog percentage geschoten en de aanvallen werden door goed teamspel prachtig afgerond. 15 - 30 na het 1e kwart. Ook in het 2e kwart hield men dit goede spel vast, veel uitstekende passes in de aanval met veel assists, o.a. Tim Hoeve speelde de inside mensen perfect aan. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt door Rienk Mast, Daan Maring en Tiemen Tijs ten Have. Ruststand : 27 - 57. Een enorme voorsprong halftime en er was in feite alom lof over het vertoonde spel.

Dit wisten de Groningers de 2e helft te continueren, een goede focus in de verdediging, en dezelfde plays zien te vinden in offense. Iedereen kwam lekker aan het spelen, Martin Manchev maakte zijn eerste driepunters , Thomas van Dijk pakte een paar felle rebounds en al met al kwamen veel spelers met goede schoten in de dubbele cijfers. Sommigen maakten de wedstrijd  af, met double-doubles; resp. Daan Maring, 13 punten en 12 rebounds, Rienk Mast, 16 p en 10 rebounds en Tim Hoeve 12 punten, 12 assists.

Uiteindelijk liep Donar in de uitwedstrijd naar een gemakkelijke overwinning.

Einduitslag : 55 - 90

Donar staat nu op een gedeelde 3e / 4e plaats met Landstede Zwolle en net achter de #1 Apollo , en de # 2 Basketball Academy Limburg.

Scores: Sjoerd Koopmans 17, Rienk Mast 16, Daan Maring 13, Tim Hoeve 12, Tiemen Tijs ten Have 10, Tim de Vries 8 p, 9 rebounds, Martin Manchev 8, Jeffrey Sedoc 6

Spannend slot DTL Donar - New Heroes DenBosch U24

Vrijdagavond 20 oktober won het DTL team van Donar met 72 - 70 van Den Bosch.

Het was een zinderende slot en veel  spanning in de laatste 2 aanvallen. Donar ging in het laatste kwart weliswaar aan de leiding met 71 - 70. En met 16 seconden te gaan kreeg Daan Maring 2 maal. Hij verzilverde er 1. Zo kwam de thuisploeg aan de leiding 72-70. Toen had New Heroes Den Bosch nog 16 seconden voor de laatste aanval. Er gebeurde nog van alles, maar ook wel gelukkig miste Den Bosch de laatste poging voor een driepunter.

In het 1e kwart startte Den Bosch iets scherper aan de wedstrijd, Donar keek tegen een kleine achterstand aan na de eerste 10 minuten. 16- 20. In het 2e kwart stelde de thuisploeg orde op zaken, Met Sheyi, Tim de Vries , Sjoerd en Rienk kwam Donar weer snel langszij, via een aantal sterke acties naar het bord van Tim de Vries en twee driepunters van Sjoerd werd het 38 - 34. En run van 8 punten in het 2e kwart gaf aan dat Donar op de goede weg was.. Ruststand: 38 - 34.

Ook in de 2e helft was Donar de betere ploeg, de passing in de aanval verliep beter en Daan Maring werd goed aangespeeld onder het bord. Hij wist 3x op rij inside fraai te finishen. Via een 10- 5 run werd het 48- 39. En door een paar goede steals van Tim Hoeve en Sheyi Adetunji liep de thuisploeg verder uit naar 14 punten, 57 - 43. Helaas werd het hierna toch weer een onnodig spannende wedstrijd. Den Bosch kwam sterk door met inside moves. En ook achter de driepuntlijn wisten ze snel dichterbij te komen, tot 65 - 63.

Een belangrijke driepunter van Sjoerd gaf weer een beetje lucht, 68-65. Toch gaven de Bosschenaren niet op, met 1.24 minuut kwam men terug tot 68- 67. En de laatste minuut was een ware thriller, met kansen voor beide teams. Daan kwam op de vrijeworplijn met 16 seconden te gaan en zette Donar op een tweepunts voorsprong 72- 70.  De laatste aanval was echter voor Den Bosch en met enig geluk voor de thuisploeg ging de laatste driepunter mis. Al met al  wel een grote  opluchting bij het laatste fluitsignaal. En zeer tevreden met de winstpartij van de Groningers. Einduitslag: 72- 70.

Scores: Sjoerd Koopmans 20, Tim de Vries 14, Daan Maring 11p, 7 rebounds, Rienk Mast 7p , 10 rebounds , Sheyi Adetunji 8 , Tim Hoeve 7 en Tiemen Tijs ten Have 6

Verslag: Michel Houttuin

Verslag Donar U24 - ZZ Leiden U24

Zondagmiddag 8-10-2017 speelde het DTL-team de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen ZZ Leiden MU 24. De wedstrijd begint goed, met drie driepunters in het 1e kwart van Rienk Mast, Sheyi Adetunji en Tim de Vries gaat de thuisploeg goed uit de startblokken, 23 - 8 na het 1e kwart.

Het tweede kwart wordt deze goede lijn doorgetrokken, Tim de Vries tekent al voor de 4e driepunter en met Sjoerd, Daan en Tim Hoeve van de kant is het spel heel volwassen en goed verzorgd. Ruststand : 37 - 18.

In het derde kwart speelt Leiden wat scherper in de defense en fysieker onder het bord. Door een aantal aanvallende rebounds en vrije worpen kruipen de Leidenaren iets dichterbij tot 49 - 32. Sheyi, Rienk en Tim weten elkaar goed te vinden in het veld, en met wat extra aandacht voor de rebound, waarbij Tim Hoeve , Jeffrey Sedoc en Daan Maring goed werk verrichten.

Uiteindelijk is het fraaie spel weer terug in het laatste kwart, door een driepunter van Tim Hoeve en prima scores van het veld van Jeffrey en Daan van de vrije worplijn loopt het verschil weer op , naar 61 - 47. En het slotakkoord is met een paar mooie scores voor Donar, met een paar slimme acties van Rienk Mast, 8 punten op rij…in de laatste minuut. Zo behalen de Groningers een verdiende overwinning. Einduitslag : 69 – 47

Scores: Tim de Vries 17, Rienk Mast 17, Sheyi Adetunji 10

Verslag: Michel Houttuin. Foto: Esther Janssen-Triemstra
Verslag: Michel Houttuin. Foto: Esther Janssen-Triemstra

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar