Basketball Academy RTC Noord › Donar

Basketball Academy RTC Noord (BA RTC) is een opleidingstraject voor jonge basketballers. In 2011 is Basketball RTC Noord opgezet om de aansluiting tussen talenten en het huidige topbasketball te verbeteren. Met de start van een Regionaal Trainings Centrum (RTC), wat aansluit bij de landelijke ontwikkelingen van sportbonden en het NOC*NSF, krijgen jonge basketballtalenten een optimale mogelijkheid aangeboden om hun talenten en kansen te benutten en uit te groeien tot een topspeler. In september 2012 kreeg Basketball RTC Noord de status van Basketball Academy van de NBB. Donar heeft een samenwerkingsovereenkomst met BA RTC Noord.

Historie RTC

In Groningen zijn in het verleden vele goede voorbeelden van basketbalopleidingen opgezet; Donar-kids, Zernike schoolteam, Talentencentrum, Basketbalschool en de Basketbalklas. In 2011 vonden vijf heren (Martin de Vries, Jack Keijzer, Rob Nieboer, Bart Prak en Hein Gerd Triemstra) dat de tijd rijp was om met deze ervaringen het ultieme opleidingsmodel neer te zetten: een Regionaal Training Centrum voor regio Noord.

De driehoek met daarin de elementen gezin, school en sport werden en zijn nog steeds de belangrijke pijlers om de ontwikkeling van een talent centraal te stellen. Want, vonden de oprichters van BA RTC Noord, alleen met een goede samenwerking en afstemming binnen deze driehoek is het opleiden naar de top mogelijk.

Na de start 2011 is BA RTC Noord uitgegroeid tot een volwaardig trainingscentrum met ongeveer 60 jonge topsporters in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, die spelen in de hoogste nationale competities en internationale ervaringen op doen.

Vanaf de oprichting tot heden neemt de Topsport Talent School van het Werkmancollege het voortouw in het aanbieden van een ideaal schoolprogramma: de sport staat centraal en het schoolprogramma past zich aan.

RTC-Trainingen

Het uitgebreide trainingsrooster biedt de talenten de mogelijkheid om maximaal 10 keer per week te trainen. Voorafgaand aan de lessen op school wordt drie tot vijf keer in de ochtend getraind, op de middagen vijf trainingen en op de zondagochtend wordt een schottraining gegeven. Uitgangspunt is dat de leerlingen/spelers uiterlijk om 18.30 uur met hun programma klaar zijn en naar huis kunnen.

In het trainingsprogramma komen alle technische, fysieke, tactische en mentale aspecten van het basketballspel aan bod. De schat aan kennis en ervaring met Europees topbasketball, waarover de ervaren trainersstaff beschikt, wordt overgebracht en vertaald naar het aanbod aan onze jonge talenten.

Minimaal een keer per jaar laten we de talenten middels een internationale trainingsweek kennismaken met het basketballniveau in een van de basketbal-voorbeeldlanden van Europa. BA RTC Noord heeft onder andere trainingsweken gehad in Servië, Litouwen, Duitsland en Spanje .

RTC-Trainers

Onze enthousiaste trainersstaff wordt begeleid door de ervaren hoofdcoach, Anne van Dijk. De trainingsopzet van BA RTC Noord zorgt er voor, dat niet alleen de ontwikkeling van de spelers maar ook die van de trainers de nodige aandacht krijgen. Alle betrokkenen zorgen er voor dat met hard werken en geduld in de toekomst nog meer talent de stap naar de top kan maken.

BA RTC Noord is trots op haar trainersstaff. Onder leiding van onze hoofdcoach, Anne van Dijk, zijn zij dagelijks enthousiast bezig met de ontwikkeling van onze talenten. Een aantal van onze trainers is ook actief bij de nationale selecties (Hein Gerd Triemstra, Bea Vennema en Anne van Dijk). Hierdoor weten we steeds beter wat er voor nodig is om de top te kunnen bereiken.

Basketbalschool tot 13 jaar

Om alvast te “ruiken” aan de Basketball Academy, kunnen kinderen van 8 tot 13 jaar komen trainen op de basketbalschool van het BA RTC Noord. Elke zondagochtend van 10.00 uur - 11.30 uur wordt getraind in sporthal Vinkhuizen, Radiumstraat 150 te Groningen. Onder leiding van de BA RTC trainers wordt getraind op het verbeteren van de basistechnieken. Bijna alle BA RTC Noord spelers en speelsters hebben een of meerdere jaren deelgenomen aan de basketbalschool op de zondag! De basketbalschool is ook een initiatief van BA RTC Noord om elk kind-talent de mogelijkheid te geven zichzelf beter te ontwikkelen.

BA RTC Noord ontwikkelt zich verder. Diverse spelers maken hun entree in hogere teams en in de eredivisie. BA RTC Noord wil zich verder blijven ontwikkelen en wil een vaste waarde zijn in het opleidingstraject naar de basketballtop. Uw steun hiervoor is altijd van harte welkom!

Neem gerust contact op via info@basketballrtcnoord.nl of kijk voor meer informatie op www.basketballrtcnoord.nl.

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar