Rookie Reporters › Donar

22 april Donar - Apollo Amsterdam

Reporters Ivar Smilde & Owen van Steinvoorn.

Zondag 22 april waren wij reporter bij Donar vs Apollo Amsterdam.
Vooraf aan de wedstrijd werd er het hardste geklapt voor Brandyn Curry en Drago Pasalic. En toen ging de wedstrijd beginnen. 
De wedstrijd werd gespeeld met maar 8 spelers van Donar en 12 van Amsterdam. Bradford Burgess en Evan Bruinsma waren geblesseerd. De eerste 5 punten in de wedstrijd waren voor Rienk Mast. De eerste helft was het nog spannend. Vanaf het 3e kwart liep Donar erg uit. En was Donar de beste. Ze hebben gewonnen met 90-61. Drago Pasalic was topscorer van de wedstrijd.

Na de wedstrijd mochten wij bij de persconferentie vragen stellen. 
Bijvoorbeeld: Hoe word je een topbasketballer? 
Antw.: veel trainen en met je vriendjes partijtjes spelen. 
Waarom heeft de coach van Amsterdam niet zo'n pak aan als Erik Braal?
Antw. Ik hou niet van pakken. 

Ook mochten we Drago Pasalic zelf interviewen.
Ben je ook zenuwachtig voor een wedstrijd? 
Antw. Ja, altijd een beetje. 
Hoe vaak trainen jullie?
Antw. Iedere dag 2 keer.
Wat doe jij het liefste in je vrije tijd?
Spelen met mijn kinderen.
Wat is je domste fout geweest? Hierop kregen wij antwoord van Erik Braal.
Antw. Toen Drago de bal van nummer 20 van Amsterdam uit handen sloeg.

Wij vonden het superleuk om junior reporter te zijn bij een Donar wedstrijd.

22 april Donar - Apollo Amsterdam

Reporters Femke en Lieke van Nieff

Op zondag 22 april speelde Donar om 17.00 uur tegen Apollo Amsterdam. Met 4 Rookie reporters mochten we aanwezig zijn bij de perstafel en verslag maken. Er waren 3tal spelers geblesseerd en waren niet aanwezig of zaten op de bank. Tot grote verbazing van hem zelf mocht jeugdspeler Rienk Mast van coach Erik Braal direct in de basis mee het veld op. De eerste 3 punten door werden door hem gemaakt! Andere jeugdspelers waren afwezig doordat zij een andere wedstrijd hadden.

Tot aan de rust waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Donar had de smaak te pakken. Rienk Mast was topscoorder van de eerste helft en bij Apollo was het voormalig Donar speler Aron Roye. Het werd even spannend want het stond gelijk, maar Donar scoorde net voor het eindsignaal van de tweede kwart. Ruststand was 41-38.

Na de rust liep Donar uit. Zoals coach Patrick Faijdherbe aangaf in de persconferentie verhoogd Donar het tempo en dit kunnen ze helaas niet bijhouden. Voor Donar was Drago Pasalic topscoorder van de wedstrijd met 20 punten en gevolgd met 18 punten door Rienk Mast. Aron Roye was topscoorder van Apollo en Malevy Leons had de meeste strafpunten in de wedstrijd, namelijk 4.

Bij de persconferentie mochten wij als Rookie reporters ook vragen stellen aan de coaches.

Femke wilde weten wat de coaches het leukst vinden aan coach zijn. Voor Patrick is dat het niet altijd even leuk is, zeker niet als je verliest maar meer de spelers van het team beter maken en helpen als het mis gaat. Voor Erik is winnen leuk, verliezen is minder leuk. Maar samen als team beter worden en elkaar versterken.

Lieke vroeg wat de coaches van de wedstrijd vonden, deze vraag was al direct gesteld maar beide coaches vonden het een leuke wedstrijd en terecht dat Donar heeft gewonnen met 90-61.

Na de persconferentie was er de mogelijkheid om topscoorders Drago en Rienk nog te spreken, waar zij eerst aanwezige pers van RTV Noord, Podium TV en Donar TV hadden gesproken. Er was een grote lijst met vragen aan de spelers. Zo kwamen we te weten dat Drago in zijn vrije tijd graag aanwezig is bij zijn kinderen. Rienk nog naar school gaat, namelijk Atheneum 5 en komend seizoen nog bij Donar blijft spelen. Rienk Mast vond de wedstrijd prima verlopen en was blij dat hij de kans kreeg van de coach om direct te spelen.

Op de vraag wat de spelers niet leuk vinden aan basketbal is toch wel voor Drago het niet leuk vind om op de bank te zitten en Rienk baalt als Donar 20 punten voor staat, van coach Erik Braal geen speeltijd krijgt.

De reporters Owen en Ivar stelden andere vragen zoals het trainingspak van coach Patrick, hoe je een top basketballer wordt en hoe vaak Drago topscoorder is geweest.

Wij hebben enorm genoten van de wedstrijd, zitten bij de perstafel en meelopen in de line-up!

Download het speelschema

Mis geen wedstrijd meer! Importeer dit bestand in Google Calendar, Outlook of Calendar.

Download het speelschema

Wil je niets missen van Donar?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Donar