In het Launch Café aan de Herestraat in Groningen word ik vrolijk ontvangen door Bas Zijlstra. Hij neemt me mee in zijn ondernemersverhaal Deskk en hoe waardevol hij het netwerk van Donar vindt.   

De tip kwam van zijn broer Wouter (red. BBC-lid GreatWaves) om in 2017 de stap te wagen om zijn eigen bedrijf Deskk te starten. Nadat hij zich bij de Kamer van Koophandel had ingeschreven, was het echt handen uit de mouwen. “Het was echt bij 0 beginnen. Voor mij werkt een webshop met IT-producten niet. Ik kom juist bij mensen over de vloer om ze te helpen”, aldus Bas.

Businessclub Donar

“We hebben veel geëxperimenteerd met online marketing en online advertenties. Dit bracht ons niet het gewenste resultaat. Voor het groeien van ons netwerk bij Deskk zijn businessclubs juist belangrijk. Het netwerk van Donar is voor mij enorm waardevol. Het samenbrengen van een leuke groep mensen die als gezamenlijk doel hebben genieten van het basketbal en elkaar willen helpen.“

Ik moet glimlachen wanneer hij me meeneemt in zijn gezellige avondjes uit. “Het is mijn vriendin die me op een druilerige avond van de bank krijgt, want het is Donar-tijd!
Dan loop je door de miezerregen van het parkeerterrein van MartiniPlaza naar Donar en heb je samen een geweldige avond.”

Bas Zijlstra – DESKK

Boost

Het is geweldig om te horen hoe enthousiast Bas over Donar verteld. Maar ik ben natuurlijk wel heel nieuwsgierig wat voor hem de meerwaarde van Start-up Assist is geweest. “Naast de wedstrijden vind ik de activiteiten een grote meerwaarde. Voor Donar Startup Assist zie je dat partners zich extra inspannen door zich in te leven in vragen waar start-ups mee te maken hebben. Dat is waardevol. De activiteiten van de Basketbal businessclub zijn leuk door het sportcomponent én het elkaar beter leren kennen. Soms geholpen door Gisela of Peter met een tip: “Ga eens met die praten.” Naar wedstrijden heb ik al een aantal keren klanten meegenomen en dat wordt echt heel goed gewaardeerd. Door mijn deelname aan het Start-Up Assist programma heeft mijn bedrijf een ontzettende boost gekregen.”

“Tijdens een van de kennissessies (georganiseerd door Benk Advocaten) werd mijn bedrijf flink aan de tand gevoeld – dat was even zweten en leverde een aantal wijzigingen op – waarvoor ik ze nog steeds dankbaar ben. En ik heb mijn grootste klant te danken aan Donar!”

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS