Donar verliest na bloedstollende slotfase

Laatst geupdate: vrijdag 05 april 2024

Donar moest na een enerverend duel buigen voor de thuisploeg Hubo Limburg United: 80-77

17

Donar moest het op de late vrijdagavond opnemen tegen Hubo Limburg United in Hasselt. De Groningers deden dat zonder het geblesseerde drietal Jordy Kuiper, Sam van Oostrum en Dakota Quinn.

Donar begon slordig aan het duel. Scorend ging het moeizaam en beide Belgische guards Penn en Cale werden matig verdedigd. Zij profiteerden en namen 15 van de 22 punten voor hun rekening. Donar kon slechts incidenteel iets terug doen en dat maakte 26-18 een logische tussenstand.

Aan het begin van het tweede kwart deed Donar wat terug: 26-23. De hele periode bestond wat Donar betreft uit knokken. Er ging veel mis, maar Donar bleef aan het elastiek hangen tot 35-31, waarna Limburg tweemaal goed doorkwam voor 40-31. Na twee time-outs was het Nick Tomsick die de zoemer versloeg met een driepunter: 42-35. Vooral in de rebound moest Donar het in de eerste helft afleggen (27-15).

Ook na de thee was de thuisploeg in eerste instantie beter op dit onderdeel, maar zoals zo vaak was het de strijdlust en wilskracht bij de gasten die ervoor zorgden dat Donar terug in de wedstrijd kwam. Na een maximale achterstand van negen punten moest coach Westphalen bij 51-49 zijn mannen even weer scherp zien te krijgen. Dat haalde weinig uit, want twee opeenvolgende driepunters brachten Donar voor het eerst op voorsprong (53-55). Het kwart werd besloten met een 58-60 voorsprong voor de gasten. Toch moesten de Groningers toestaan hoe de Limburgers weer op voorsprong kwamen (66-62) na enkele mislukte aanvallen. De ontmoeting werd in deze fase echt boeiend. Beide teams wilden deze gelijkopgaande strijd winnen. Limburg United leek een “vorentscheidung” te forceren bij 73-68. Maar vanzelfsprekend gaven de gasten niet op: een driepunter en een floater van Karolis Babusis brachten de tussenstand op 75-75 met een minuut te gaan.

Na een fout op Nick Tomsick en twee vrije worpen stond het weer gelijk met deze keer 25 seconden op de klok. De laatste aanval van Limburg moest de beslissing brengen. Cale scoorde met een driepunter en dat liet Donar 3,9 seconden om er een verlenging uit te slepen. Het schot van John Meeks miste echter doel en dus bleven de punten in Hasselt: 80-77.